preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
vijesti

Prvašići obilježili Međunarodni dan sporta

Autor: Ivana Nogić, 27. 5. 2020. 11:59

Međunarodni dan sporta

     Međunarodni dan sporta, obilježava se svake posljednje srijede u mjesecu svibnju kao velika svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi iz različitih država natječu tko će atraktivnijim i bogatijim programom privući veći broj sudionika. Budući da ove godine masovno bavljenje sportom još uvijek nije moguće, naši su prvašići odlučili obilježiti Međunarodni dan sporta online, izradom plakata o njima najdražim sportovima.

https://read.bookcreator.com/Moj najdraži sport

 [više]

Poštovani roditelji/staratelji

Autor: Ivica Rojc, 25. 5. 2020. 11:17

Prema preporukama HZJZ preporuča se da svaki dan prije odlaska u školu roditelji/staratelji  u djetetovu bilježnicu upišu vrijednosti izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu, a učitelj svakodnevno provjerava.

 

 [više]

POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA NIŽIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Rojc, 21. 5. 2020. 14:26

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

sukladno Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji rada u razrednoj nastavi, od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine, svi učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole u Republici Hrvatskoj vraćaju se u školske klupe. Drugima riječima, od 25. svibnja, pa do kraja nastavne godine, tj. do 26. lipnja, za učenike nižih razreda nastava će se održavati u školi, uz maksimalno pridržavanje preporučenih mjera opreza. Upute HZJZ-a te Preporuke MZO-a nalaze se priložene ovoj stranici, pa vas molimo da ih pažljivo pročitate.

Nastava u školi započet će ujutro u uobičajeno vrijeme, u 8,00 sati, a odvijat će se prema novom rasporedu kojeg možete vidjeti u odjeljku RASPORED SATI. Školska prehrana i produženi boravak bit će organizirani od ponedjeljka 25. svibnja. Školski prijevoz također će započet odmah od ponedjeljka, a vozit će prema uobičajenom voznom redu. Roditelji/skrbnici ne moraju više dovoditi djecu u školu niti potpisivati izjavu da ne mogu zbrinuti djecu kod kuće. Obaveza roditelja/skrbnika je, između ostaloga, da svako jutro izmjere djeci tjelesnu temperaturu, te u slučaju povišene temperature zadrže dijete kod kuće i o tome obavijeste školu. Također, molimo roditelje/skrbnike da upozore svoju djecu na važnost pridržavanja mjera opreza, kako u školi, tako i na putu do škole.

U slučaju bilo kakvih pitanja, roditelji/skrbnici mogu kontaktirati razrednice svoje djece ili ravnatelja Škole (mob.: 0912531347).

Svim učenicima nižih razreda želimo sretan povratak u školu te dobro zdravlje!

Ravnatelj:

Ivica Rojc

 [više]

Uspjeh na natječaju „Poj riči materinske“

Autor: Ivana Nogić, 21. 5. 2020. 13:04

     Učenici naše škole, polaznici Produženog boravka još jednom su dokazali da se na vlastitom govoru znaju vrlo originalno izraziti. Iskoristila je to njihova učiteljica Valentina Ivanušec koja je učeničke radove na temu „Ljubešćica u srcu“ poslala na 14. literarno-likovni natječaj „POJ RIČI MATERINSKE“ koji organizira OŠ Primošten. Rezultat je objava pjesama petero naših učenika u Zborniku radova.

 [više]

15. svibnja - Međunarodni dan obitelji

Autor: Ivana Nogić, 15. 5. 2020. 12:11

     Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. 5. 1994. godine. Glavni cilj bio je naglasiti važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, zato su toga dana pozvane sve obitelji da kroz neke zajedničke aktivnosti proslave svoju povezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima.

Zato danas okupite svoju obitelj i uživajte jedni u drugima! Pokažite svojim roditeljima, sestrama, braći, bakama i djedovima koliko vam znače. Učenici 2. razreda prikazali su svojim radovima što im znači obitelj.

https://read.bookcreator.com Moja obitelj

https://spark.adobe.com/page/EoWnLqfIBnCd7/Međunarodni dan obitelji

 [više]

Sretan Majčin dan!

Autor: Ivana Nogić, 9. 5. 2020. 11:08

     Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. To je dan koji bismo svi trebali posvetiti iskazivanju zahvalnosti našim majkama za sve što svakodnevno čine za nas. Ne kaže se uzalud, samo je jedna mama, zato su se i naši učenici potrudili da svoju zahvalnost majkama pretoče u lijepe čestitke.

Drage majke, ove su čestitke zahvala za svu ljubav, brigu i vrijeme koje poklanjate svojoj djeci!

https://read.bookcreator.com/Sretan Majčin dan

 [više]

Raspored nastave od 11. svibnja

Autor: Ivica Rojc, 8. 5. 2020. 15:26

Poštovani roditelji,

Nakon isteka roka za predaju izjava roditelja o pohađanju nastave u školi od 11.5. za učenike od 1. do 4. razreda, obavještavamo vas da od 11. svibnja organiziramo nastavu za one učenike za koje su roditelji potpisali izjavu, i to prema slijedećem rasporedu:

DOLAZAK UČENIKA - 7:45 do 8:00 sati

TRAJANJE NASTAVE - 8:00 do 12:00 sati

PRODUŽENI BORAVAK - 12:00 do 16:30 sati

Nastava će se za sve ostale učenike od 1. do 4. razreda i dalje odvijati na način kao i do sada, odnosno na daljinu putem komunikacijskih kanala koje su uspostavili učitelji razredne nastave.

Zahvaljujemo vam na brizi i vremenu koje ulažete da bi nastava na daljinu funkcionirala i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji dok ovakav način nastave traje.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA

Autor: Ivica Rojc, 6. 5. 2020. 12:44

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete HZZJ-a i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 7. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u školu u vremenu od 8.00 do 14.00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skeniranu poslati na e-mail   skola@os-ljubescica.hr ili ivica.rojc1@skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

U prilogu niže nalazi se Izjava.

 [više]

Obavijest roditeljima učenika od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Rojc, 4. 5. 2020. 12:13

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (razredna nastava izvodit će se u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, produženi boravak do 16:30)

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi prdržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, mogućnosti prijevoza i produženom boravku bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 7. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u školu u vremenu od 8.00 do 14.00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skeniranu poslati na e-mail   skola@os-ljubescica.hr ili ivica.rojc1@skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

U prilogu niže nalazi se Izjava.

 
 [više]

Obavijest

Autor: Ivica Rojc, 3. 5. 2020. 14:36

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je 30. travnja 2020. godine Upute za sprečavanje širenja koronavirusa u školama i vrtićima koji bi s radom trebali početi 11. svibnja. Prema Uputama, u školi bi se osigurala mogućnost zbrinjavanja učenika koji pohađaju razrednu nastavu, tj. u školu bi dolazila samo ona djeca za koju roditelji ne mogu kod kuće osigurati primjerenu skrb, a sva druga djeca imala bi i dalje nastavu na daljinu.

Budući da boravak u školi potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece virusom COVID-19 nego je to obiteljski dom, tj. kućanstvo, molimo vas da dobro proučite spomenute Upute.

U prilogu se nalaze dokumenti Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji se odnose na organizaciju nastave u školama od 11. svibnja 2020. godine.

Preporuke MZO-a

Upute HZJZ-a

 

 

 [više]

Virtualna Noć knjige 2020.

Autor: Ivana Nogić, 29. 4. 2020. 13:08

     Šesta po redu „Noć knjige“ u našoj školi održana je 23. travnja, u popodnevnim satima putem sve popularnijeg Zooma. U virtualnom druženju uz čitanje vlastitih radova na temu „Sve će biti dobro“ sudjelovao je 21 učenik od 4. do 7. razreda. Svi sudionici „Noći knjige“ primili su u svoje Yammer sandučiće prigodna priznanja.

 [više]

Sretan Dan planete Zemlje!

Autor: Ivana Nogić, 21. 4. 2020. 12:42

     Proljeće nas je počastilo toplim i sunčanim danima što su vrijedne ruke našeg pomoćno-tehničkog osoblja iskoristile za uređenje okoliša škole. Trava je pokošena, cvijeće cvjeta punim sjajem, voćke cvjetaju, pčelice rade punom parom. Lijepa je to čestitka našoj planeti Zemlji i poruka da svatko može krenuti od sebe te iz vlastitog doma učiniti barem nešto za boljitak naše planete. Znaju to i naši učenici koji su svojim radovima pokazali da čuvanjem okoliša čuvamo sebe i svoje zdravlje.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA O PLAĆANJU ŠKOLSKE KUHINJE I PRODUŽENOG BORAVKA ZA OŽUJAK 2020.

Autor: Ivica Rojc, 17. 4. 2020. 12:23

Cijena školske kuhinje je 45,00 kn po učeniku.

Cijena produženog boravka je 160,00 kn po učeniku.

 

Roditelji mogu izvršiti uplatu na IBAN škole HR1023600001102720828.

Podatke o pozivu na broj prepišite sa računa/uplatnice od veljače 2020.

 

Roditelji će račune za ožujak dobiti po povratku učenika na redovnu nastavu u školu.

 [više]

Članak o našoj školi u Varaždinskim vijestima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Nogić, 16. 4. 2020. 09:57

     U Varaždinskim vijestima od 7. travnja 2020. godine, u sklopu priloga Školski Varaždinec, izašao je članak o OŠ Ljubešćica. Vjerujem da vam već svima nedostaje ići u školu, zato evo malog podsjetnika što se sve radilo u našoj školi.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/obrazovanje/u-os-ljubescica-uspjesno-se-prilagodili-aktualnoj-situaciji-potrebe-nasih-ucenika-uvijek-su-na-prvom-mjestu-39408/

 [više]

eLektire - besplatno na webu

Autor: Ivica Rojc, 20. 3. 2020. 11:34

elektire

Na portalu eLektire besplatno su dostupna mnoga lektirna djela.

Za prijavu je potrebno unijeti svoje CARNet podatke. Iste koje koristite za pristup eDnevniku. Pretraživati možete prema raznim kategorijama ali najlakše je prema Popisu djela - osnovna škola.

Dostupni su i audio zapisi posebno prilagođeni mlađim učenicima i učenicima s teškoćema u čitanju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti i knjžničarki Ivani Nogić na email: ivana.nogic1@skole.hr

 [više]

Poštovani roditelji

Autor: Ivica Rojc, 19. 3. 2020. 21:40

S obzirom na izvanrednu situaciju i nastavu organiziranu na daljinu, u slučaju potrebe za konzultacijom sa stručnim suradnicama Škole možete nam se obratiti putem mail adresa:

Mirjana Obadić, stručni suradnik defektolog-logoped,  logopeddefektologlj1@gmail.com

Patricia Lacković, stručni suradnik pedagog,   plackovic7@gmail.com

 

Na slijedećoj poveznici su preporuke Društva za psihološku pomoć kako razgovarati s djecom o strahovima vezanim uz korona virus https://dpp.hr/kako-djeci-objasniti-epidemiju-koronavirusa/?fbclid=IwAR2Yq3GF5nq0I9t2pLilUJMyi5Aj-ANYh2M71To1TjdybnQf3ehedRt9fyU

 [više]

Yammer instrukcijska simulacijia

Autor: Ivica Rojc, 18. 3. 2020. 11:19

Vezu preme Yammer instrukcijskoj simulaciji gdje možete pobliže naučiti o Yammeru, povezivanje, praćenje, objavljivanje, dijeljenje i komentiranje U KONTROLIRANIM UVJETIMA.

 

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Ivica Rojc, 16. 3. 2020. 18:40

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Učenici nižih razreda dužni su pratiti edukativne materijale koji se emitiraju na HRT 3 prema rasporedu koje je objavilo ministarstvo za pojedini razred. Dodatne sadržaje i aktivnosti razrednici i predmetni učitelji koji predaju u njihovom razredu (učitelji stranih jezika, vjeronauka i glazbene kulture za četvrtaše) poslat će na email adrese roditelja ili učenika.

Virtualna nastava za učenike viših razreda počinje od srijede 18. ožujka 2020. preko virtualnih razrednih odjela koji su formirani u alatu Yammer - Office 365 za škole ili putem drugih alata ako Yammer bude nedostupan.

Nastava na daljinu odvijat će se prema uobičajenom rasporedu sati i svi će učitelji postavljati svoje materijale u virtualne učionice prema rasporedu sati.

Učenik ne treba biti online u realnom vremenu početka sata, ali je njegova dužnost da tijekom dana provjeri sve materijale iz predmeta koje taj dan ima po rasporedu te da ih riješi prema uputama.

Budući da će svi predmetni učitelji postavljati svoje sadržaje i aktivnosti koje učenici moraju usvojiti u virtualne učionice, učenici viših razreda nisu obavezni pratiti edukativni sadržaj koji će se emitirati na Sportskoj televiziji, ali mogu ako žele.

Molim sve roditelje da prate aktualne informacije na stranicama ministarstva (poveznica se nalazi na dnu obavijesti) jer mi iste prosljeđujemo na stranicu škole. 

S poštovanjem,

Ravnatelj:

Ivica Rojc, dipl. inf.

https://mzo.gov.hr/

 [više]

Nastava na daljinu - predmetna nastava - virtualni razredi

Autor: Ivica Rojc, 14. 3. 2020. 21:56

Učitelji i učenici od 5. do 8. r. komunicirat će putem virtualnih razreda u sustavu Yammer. Poveznice za pojedine virualne razrede su slijedeće:

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

U slučaju ispada sustava Yammer, učitelji i učenici će komunicirati putem e-pošte.

NAPOMENA: Upozoravamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

 [više]

Nastava na daljinu - predmetna nastava

Autor: Ivica Rojc, 14. 3. 2020. 21:36

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.


OSNOVNA ŠKOLA - predmetna nastava

 

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

 

 [više]

Nastava na daljinu - razredna nastava

Autor: Ivica Rojc, 14. 3. 2020. 20:22

Razredna nastava

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu HRT (HRT 3), za učenike 1. - 4. razreda, organiziralo nastavu prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, u sljedećim terminima:

 

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

Razred

Termin

1.       razred OŠ

8 – 10 h

2.       razred OŠ

10 – 12.30 h

3.       razred OŠ

13 – 16 h

4.       razred OŠ

16 – 19 h

 

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu putem HRT 3 pod nazivom Škola na trećem bit će ponedjeljak, 16. ožujak 2020. Ako ne možete pratiti HRT 3 na tv prijemniku, možete ga pratiti i na računalu na linku: https://hrti.hrt.hr/live/tv            

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA RAZREDNE NASTAVE

Autor: Ivica Rojc, 14. 3. 2020. 20:15

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA RAZREDNE NASTAVE

 

Molimo roditelje učenika od 1. do 4. razreda koji planiraju dovesti svoje dijete u ponedjeljak u školu, da to jave tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana na elektroničku adresu ivica.rojc1@skole.hr

 

Ravnatelj:

Ivica Rojc, dipl. inf.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Ivica Rojc, 13. 3. 2020. 14:45

VAŽNA OBAVIJEST!!

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku da se od ponedjeljka (16. ožujka 2020.) odgađa nastava na razdoblje od dva tjedna u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, zbog situacije vezane za koronavirus.

Odlučeno je da će se primijeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se online nastava.

Sva natjecanja odgođena su do daljnjeg.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca koja nemaju gdje biti zbrinuta, ali nastava se obustavlja na dva tjedna.

Prijevoz učenika neće biti organiziran.

Produženi boravak neće raditi.

Također se neće održavati ni izvannastavna aktivnost malog nogometa ponedjeljkom i četvrtkom.

Ravnatelj:

Ivica Rojc, dipl. inf.

                                                      

UPUTE MINISTARSTVA - IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU

Detaljne upute možete pročitati na slijedećoj poveznici.

 

Obavijest DV Leptirić Ljubešćica (poveznica)

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE!

Autor: Ivica Rojc, 11. 3. 2020. 20:34

Slikovni rezultat za važno

Poštovani roditelji, molimo Vas da provjerite ima li Vaše dijete kod kuće papir s AAI identitetom. Na tom papiru je adresa učenika ime.prezime@skole.hr i lozinka za ulaz u E-dnevnik. U slučaju da ga nema možete poslati upit na e-mail: ivica.rojc1@skole.hr Jesu li podaci koje imate ispravni možete provjerite na stranici https://provjera.skole.hr/.

Ravnatelj

Ivica Rojc

 [više]

Nasilje prestaje ovdje

Autor: Ivana Nogić, 2. 3. 2020. 13:48

     Dan ružičastih majica svi učenici i djelatnici naše škole obilježili su 27. veljače 2020. godine. Tom prigodom odjenuli su ružičaste majice te su, najprije 5. sat niži razredi, a potom 7. sat viši razredi, poslali jasnu poruku: "Nasilje prestaje ovdje!".

 [više]

Planinarski pohod na Psunj

Autor: Ivana Nogić, 5. 3. 2020. 09:11

     Naša Planinarska grupa uspješno je odradila dvodnevno planinarenje po Psunju i okolici 22. i 23. veljače 2020. godine. Sudjelovalo je 29 članova Planinarske grupe, njihove voditeljice Jasna Šprem Gušić i Andreja Vuk, uz stručnu pratnju vodičke Lidije Detić. Psunj s vrhom Brezovo polje (984 m) najviša je gora Požeškog gorja i Slavonije. S pakračke strane glavno planinarsko odredište je vrh Omanovac s uređenim planinarskim domom u kojem su bili smješteni naši planinari.

 [više]

Domaćini stručnog skupa voditelja učeničkih zadruga Varaždinske županije

Autor: Ivana Nogić, 3. 3. 2020. 11:57

     Podružnica Hrvatske udruge učeničkih zadruga (HUUZ) Varaždinske županije održala je 27. veljače 2020. godine u našoj školi stručni skup koji je pratilo 40-ak voditelja i suradnika učeničkih zadruga. Prije samih predavanja svi sudionici obišli su ljubešku Etnokuću gdje im je gospođa Štefa Horvatić prezentirala starinske zanate.

 [više]

Fašničke ludorije

Autor: Ivana Nogić, 25. 2. 2020. 13:36

     Fašnički utorak i ove su godine obilježile vesele i brojne maškare koje su nakon trećeg školskog sata zavladale školom. Maskirani učenici i djelatnici škole ispunili su sportsku dvoranu pjesmom i plesom, a pridružila su im se i djeca iz DV „Leptirić“ sa svojim tetama. Maškare su u fašničkoj povorci prošetale i kroz mjesto, a po povratku u školu dočekale su ih domaće krafne.

 [više]

Ljubav nas veže i spaja

Autor: Ivana Nogić, 18. 2. 2020. 21:45

     Na samo Valentinovo u našoj sportskoj dvorani održan je bogat i raznolik kulturno-umjetnički program prigodnog naziva „Ljubav nas veže i spaja“. U programu su nastupili članovi Dramske družine viših razreda naše škole koje je uvježbala učiteljica Sanja Horžić, djeca iz Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Ljubešćice, plesači KUD-a „Ljuba voda“ Ljubešćica, pjevači Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica te gosti iz Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Visokog i učenici PŠ Mađarevo.

 [više]

Marija Kranjec izborila županijski LiDraNo

Autor: Ivana Nogić, 11. 2. 2020. 13:29

     Čak 26 učenika naše škole sudjelovalo je 10. veljače 2020. godine na Međuopćinskoj smotri LiDraNo održanoj u KC „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, a čiji je domaćin bila OŠ Visoko. Naši umjetnici predstavili su se u literarnom, dramskom i novinarskom izrazu, a prolaz na županijski LiDraNo uspjela je izboriti učenica 5. razreda Marija Kranjec s literarnim radom „''Ona'' dedekova“ (mentorica Sanja Horžić).

 [više]

27. siječnja - Dan sjećanja na holokaust

Autor: Ivana Nogić, 27. 1. 2020. 09:32

     Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti obilježen je u našoj školi, kao i diljem Europe, 27. siječnja. Zašto ga obilježavamo, učenike viših razreda podsjetila je učiteljica Andreja Vuk koja je za učenike 7. i 8. razreda održala poseban blok-sat Povijesti. Uključila se i učiteljica Jasna Šprem Gušić koja je pripremila prezentaciju o koncentracijskom logoru Sachsenahausen, a učenici su pogledali i igrani film "Tajne rata". Tijekom dana učenici su i u školskoj knjižnici mogli pratiti filmove o Anni Frank koja je postala jedan od simbola holokausta.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Ivica Rojc, 23. 12. 2019. 09:28

Odluka o produljenju nastavne godine 2019./2020. temeljem dobivene suglasnosti nadležnog ministarstva.

Dani za nadoknadu dana provedenih u štrajku bit će:

- od 24.2. do 28.2.2020.

- 9.4.2020. (Veliki četvrtak)

- 18.4.2020. (subota)

- 18.6. i 19.6., od 23.6. do 26.6.2020.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Obavijest učenicima 8. razreda

Poštovani roditelji, dragi učenici 8. razreda,

     polako se približava kraj vašeg osnovnoškolskog obrazovanja, a time i vrijeme upisa u srednju školu. Kampanja za upis u srednju školu ove godine neće biti kao što je bila do sada, već će se, do daljnjega, sve odvijati online. Mi ćemo se potruditi da na vrijeme dobijete sve informacije koje bi vam mogle olakšati izbor i upis u željenu srednju školu. Sve informacije objavljivat ćemo u vašem virtualnom razredu 8. razreda u aplikaciji Yammer, kao i na stranici Škole, onako kako će nam škole slati materijale.

Anketa za roditelje

Anketni upitnik za roditelje, koji su zainteresirani za pohađanje ...

Poštovani roditelji, molimo Vas da pristupite donjem linku i ispunite kratku anketu

https://forms.gle/CjyeZqL5a2j3TjMTA

Svima se unaprijed zahvaljujemo!

 

Rezultati ankete

 

Kutak za roditelje

(Kliknite na sliku)

e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju