preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
vijesti

Podjela završnih svjedodžbi, pohvalnica i nagrada

Autor: Ivana Nogić, 30. 6. 2022. 11:05

     Podjela završnih svjedodžbi, pohvalnica i nagrada za sve učenike naše škole održana je 30. lipnja 2022. godine u sportskoj dvorani. Nakon himne, koju je izvela naša učiteljica Brenardica Bačan, mikrofon je preuzeo ravnatelj Ivica Rojc koji je čestitao svim učenicima i učiteljima na postignutim rezultatima podijelivši pohvalnice učenicima koji su ostvarili 5,00 uspjeh. Potom su na red došli učenici i učitelji, sudionici državnih i županijskih natjecanja u znanju i sportu te učenici osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh. Ravnatelj im je, uz veliki pljesak cijele dvorane, zahvalio na trudu i uspjesima te uručio priznanja i nagrade, poklon-knjige. Glazbeno osvježenje bila je učenica Jana Horvatić, nakon čega je učenica Paula Sakač, u ime osmaša, uputila zahvalu svim djelatnicima Škole. Na kraju je ravnatelj učenicima 8. razreda podijelio završne svjedodžbe i poželio puno sreće prilikom upisa u srednje škole.

 [više]

Uzbudljivo maturalno putovanje

Autor: Ivica Rojc, 11. 7. 2022. 12:09

Trideset i osam sedmaša i osmaša u ponedjeljak 20. lipnja 2022. s posebnim je uzbuđenjem došlo ispred OŠ Ljubešćica budući da su kretali na maturalno putovanje u Istru tj. Dugu Uvalu. 

 [više]

Završnica osmaša

Autor: Ivica Rojc, 4. 7. 2022. 10:09

Devetnaest osmaša OŠ Ljubešćica za nekoliko dana zauvijek će napustiti osnovnoškolske klupe te krenuti  novim životnim putevima. U utorak 14. lipnja 2022. prigodnim programom nastojali su se na dostojanstven način oprostiti od  učitelja i ostalih djelatnika OŠ Ljubešćica te zahvaliti roditeljima na svemu učinjenom za njih.

 [više]

UZ „Pčelice“ na Županijskoj smotri učeničkih zadruga

Autor: Ivana Nogić, 24. 6. 2022. 14:41

    Učenička zadruga naše škole, nakon višegodišnje pauze, predstavila je svoj rad na XXV. Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije, održanoj 10. lipnja 2022. godine u Osnovnoj školi Visoko. Budući da je pčelarstvo osnovna djelatnost naših zadrugara, predstavili su se pod imenom UZ „Pčelice“. Izložbeni štand koji su krasile svijeće od pčelinjeg voska osmislili su i uredili učitelji Mario Merkaš i Mateja Ratković, dok su prezentacijski dio odlično odradile učenice 7. razreda Marija Kranjec i Marija Trakoštanec. Zadrugare je na Smotri podržao i ravnatelj Ivica Rojc.

 [više]

Dan škole obilježili sportski susreti i prezentacija izvanškolskih aktivnosti

Autor: Ivana Nogić, 21. 6. 2022. 13:41

     Posljednjeg dana nastave obilježen je Dan škole. Umjesto uobičajene priredbe, održana su sportska natjecanja u trčanju, graničaru, nogometu i odbojci, nakon čega su svoj rad učenicima predstavili članovi DVD-a Ljubešćica i KUD-a „Ljuba voda“ iz Ljubešćice. Učenicima su se priključili i polaznici predškolske grupe Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Ljubešćice, naši budući đaci-prvaci.

 [više]

Učenici 4., 5. i 6. razreda posjetili Rudnik sv. Barbare i Samobor

Autor: Ivana Nogić, 19. 6. 2022. 22:55

     U sklopu planirane terenske nastave, učenici 4., 5. i 6. razreda, u pratnji svojih razrednica i knjižničarke, posjetili su Rudnik sv. Barbare u Rudama gdje su, uz stručni obilazak rudnika, sudjelovali u zanimljivoj prezentaciji kovačkog zanata te degustaciji rudarske greblice. Potom su se spustili do obližnjeg Samobora gdje su se, nakon kraće šetnje kroz centar grada, zasladili poznatim kremšnitama i sladoledom.

 [više]

POZOR – Plivamo na sceni

Autor: Ivica Rojc, 8. 6. 2022. 13:27

Članovi Dramske družine 5. razreda OŠ Ljubešćica uključili su se u državni projekt tj. festival POZOR – Plivamo na sceni koji organizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka. Pregledom videa na linku https://festivalpozor.com/virtualna-pozornica/ dajete podršku našim glumcima i učiteljicama Tamari Sakač i Sanji Horžić.

 [više]

TERENSKA NASTAVA – VUKOVAR

Autor: Ivica Rojc, 7. 6. 2022. 14:12

Učenici 8. razreda OŠ Ljubešćica u utorak 31. svibnja 2022. sudjelovali su na jednodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru. 

 [više]

Otpad nije smeće

Autor: Ivana Nogić, 27. 5. 2022. 11:53

     Djelatnici komunalnog poduzeća NOVOKOM iz Novog  Marofa održali su 24. svibnja 2022. godine kratko predavanje u našoj sportskoj dvorani kojem su prisustvovali svi učenici naše škole. Cilj predavanja bio je podizanje svijesti učenika o potrebi pravilnog recikliranja prikupljenog otpada te odgovornog gospodarenja otpadom. Tim povodom učenicima su podijelili prigodne brošure.

 [više]

Pobjeda na Sportskim igrama mladih

Autor: Ivana Nogić, 24. 5. 2022. 13:58

     Ekipa učenika 4. razreda naše škole putovat će u Split na državnu završnicu Sportskih igara mladih, što su izborili odličnim igrama u graničaru 19. svibnja 2022. godine u Novom Marofu.

 [više]

Majčin dan

Autor: Ivica Rojc, 13. 5. 2022. 12:30

Dio polaznica zbora je pjesmom obilježio Majčin dan uz učiteljicu Bernardicu Bačan. 

 [više]

Na državnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Ivana Nogić, 12. 5. 2022. 10:20

     Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ ekipa naše škole, u sastavu: Lana Dvorski, Ivana Baričević i Mihael Barjaktarević, natjecala se na nacionalnoj završnici održanoj 5. svibnja 2022. godine u našoj knjižnici. Zbog epidemiološke situacije cjelokupno natjecanje i ove se godine odvijalo online, a pravo sudjelovanja u kvizu znanja izborilo je 48 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske. Iako su naši čitači na državnom natjecanju osvojili tek 41. mjesto, zadovoljni su ovogodišnjim sudjelovanjem jer su uživali u čitanju i gledanju filmova, te se već sada vesele novoj sezoni ovog natjecanja.

 [više]

Dvodnevne aktivnosti u sklopu Noći knjige 2022.

Autor: Ivana Nogić, 10. 5. 2022. 11:19

     Noć knjige 2022. obilježena je u našoj školi brojnim radionicama koje su se odvijale 26. i 28. travnja. Otvorili su je učenici 7. razreda koji su u informatičkoj učionici izrađivali „Fakebook profile književnika“. Nastavili su učenici 5. razreda koji su tragali za pričom "Ema i šumska vila". Uslijedile su radionice na otvorenom pod nazivom „Lektira u boci“, u kojima su sudjelovali svi učenici 1. - 4. razreda. Završna radionica „Knjiga i film – kako pobijediti vještice“ održana je 28. travnja kada su se zainteresirani učenici do večernjih sati družili s romanom i filmom „Vještice“ Roalda Dahla. Cilj dvodnevnih aktivnosti bio je obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) i, naravno, poticanje učenika da što više čitaju.

 [više]

2. mjesto na Županijskom natjecanju u graničaru

Autor: Ivana Nogić, 5. 5. 2022. 13:19

     U našoj sportskoj dvorani odigrana je 5. svibnja 2022. godine županijska završnica Natjecanja u graničaru za učenike 3. i 4. razreda. Ekipa naše škole osvojila je 2. mjesto, a natjecali su se s ekipama iz: OŠ Tužno, V. OŠ Varaždin i OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet. Prvo mjesto i plasman na državnu završnicu osvojila je ekipa V. OŠ Varaždin.

 [više]

Uskrs u školi

Autor: Ivana Nogić, 14. 4. 2022. 13:31

     Potaknuti nadolazećim blagdanom Uskrsa te toplinom i šarenilom proljeća, u našoj su školi održane brojne prigodne aktivnosti, o kojima ste već mogli pročitati u prethodnim objavama. Učenici su imali priliku sudjelovati u jezičnim, dramskim i likovnim radionicama na kojima se igralo, crtalo, pjevalo, glumilo... Nije izostalo ni tradicionalno izrađivanje i ukrašavanje pisanica i ostalih ukrasa za stvaranje blagdanskog ozračja, a najljepše pisanice bit će i nagrađene. Naši najmlađi učenici uspjeli su uvježbati i prigodan program. Pogledajte što su sve izradili i pripremili.

 [više]

AVANTURA USKRSNOG ZECA

Autor: Ivica Rojc, 13. 4. 2022. 14:04

U sklopu različitih aktivnosti koje povodom Uskrsa organiziraju pojedine institucije i udruge s područja Općine Ljubešćica, u petak 8. travnja 2022. godine od 16 do 18 sati u OŠ Ljubešćica održane su kreativne radionice pod nazivom AVANTURA USKRSNOG ZECA.

 [više]

Posjetili smo Dom za starije i bolesne LJUBA VODA

Autor: Ivica Rojc, 13. 4. 2022. 13:34

Tridesetak učenika OŠ Ljubešćica u petak 8. travnja 2022. godine posjetilo je Dom za starije i teško bolesne LJUBA VODA. Učenici su pripremili kratki kulturnoumjetnički program kojim su nastojali, barem na trenutak, korisnicima Doma pokazati aktivnosti koje se provode u OŠ Ljubešćica te ih pjesmom, plesom i glumom vratiti u dane mladosti.

 [više]

Najbolji u graničaru

Autor: Ivana Nogić, 7. 4. 2022. 13:24

     Učenici 3. i 4. razreda naše škole sudjelovali su 7. travnja 2022. godine, po prvi put, na međuškolskom natjecanju u graničaru održanom u sportskoj dvorani OŠ Novi Marof. Uz domaćine i našu školu natjecala se i OŠ Martijanec, a naša ekipa pokazala se kao najbolja te se plasirala na županijsko natjecanje.

 [više]

Apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Autor: Ivana Nogić, 4. 4. 2022. 10:15

     Učenici naše škole uključili su se u velikom broju u humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa kojom se prikupljala pomoć za izbjeglice iz Ukrajine. Akcija se u našoj školi provodila od 4. do 8. travnja 2022. godine.

 

 [više]

Odbojkaši 6. razreda izborili županijsko natjecanje

Autor: Ivana Nogić, 29. 3. 2022. 12:37

     U našoj sportskoj dvorani održana su međuškolska natjecanja u odbojci za djevojčice i dječake, uzrasta 5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda. Naša škola imala je predstavnike u svim kategorijama, a najbolje rezultate ostvarili su odbojkaši 6. razreda koji su izborili sudjelovanje na županijskoj razini.

 [više]

Medalja za naše nogometašice!

Autor: Ivana Nogić, 21. 3. 2022. 12:06

     Učenice Osnovne škole Ljubešćica osvojile su 3. mjesto na Županijskom natjecanju u futsalu za učenice 5. i 6. razreda, održanom 17. ožujka 2022. godine u našoj sportskoj dvorani. Za našu ekipu igrale su: Ana Kranjec, Ana Legin, Petra Jertec, Ana Kozjak, Ema Horvatić, Lana Horvatić, Emilija Horžić i Doria Horvatić.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Upisi u srednje škole

Digitalna brošura „Odaberi svoju školu“ za iduću školsku godinu

 

Preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove (8.4.2022.)

Odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela (28.2.2022.)

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (25.2.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver19 - 31.1.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver18 - 24.1.2022.)

Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (Ver17 - 10.1.2022.)

ODLUKA o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (12.11.2021.)

Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene/samoizolacije s osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljene (25.10.2021.)

Postupak kod jednog učenika oboljelog od COVID-19 koji je bio na nastavi u vrijeme zaraznosti  (25.9.2021.)

Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. (31.8.2021.)

Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. (26.8.2021.)

ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2021./22.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju