preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Marta Ivanek nagrađena na Susretu "Stjepan Kranjčić" u Križevcima

Autor: Ivana Nogić, 23. 4. 2017.

     U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 22. travnja 2017. godine održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Učenica 7. razreda naše škole Marta Ivanek nagrađena je u kategoriji poetskih radova te je tom prigodom izvela svoju pjesmu „Nigdar niesi sam“. Njezina pjesma objavljena je u zborniku „Za druge disati“, a u Križevcima ju je pratila njezina mentorica Ivana Nogić.

     Nakon javnih izvedbi najuspješnijih radova učenicima su dodijeljene nagrade u konkurenciji poezije, proze, igrokaza i likovnih radova. Naša Marta i njezina mentorica nagrađene su u kategoriji poezije dodatnom nagradom kojom ih je nagradila Naklada Ljevak.

     Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola, stoga ne čudi veliki broj pristiglih radova: čak 139 književnih te 293 likovna rada iz ukupno 104 škole s područja cijele Republike Hrvatske. Na književni natječaj javila su se 124 učenika iz 55 škola te 10 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Natječaj je obuhvaćao tri žanra -  poeziju, prozu i igrokaze, a pristigle su 83 pjesme, 46 proznih radova i 10 igrokaza. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za književni natječaj radilo je u sastavu: književnica Sonja Tomić (predsjednica), prof. Učiteljskog fakulteta u Osijeku Nada Babić i glavni urednik „Malog koncila“ Vojmil Žic. Nakon što su pročitali i pregledali sve pristigle radove, bez znanja o identitetu autora, odlučili su da će nagrađen biti 21 rad, i to 15 književnih i 6 likovnih radova (3 glavne i 3 dodatne nagrade u žanru poezije, 3 glavne i 3 dodatne nagrade u žanru proze, 3 glavne nagrade u žanru igrokaza, 3 glavne i 3 dodatne nagrade u kategoriji likovnih radova), te da će 15 književnih radova biti javno izvedeno, a 24 likovna rada izložena na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak”. Za objavu u zborniku „Za druge disati“ stručno je povjerenstvo izabralo 62 književna i 24 likovna rada.

     Nakon javne izvedbe i dodjele nagrada prof. Nada Babić održala je u križevačkoj Osnovnoj školi Ljudevita Modeca radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu“ za mentore, a vjeroučiteljica s. Vinka Marović za učenike. Susret je završen posjetom knjižnici križevačke grkokatoličke katedrale.

     Susret su uime organizatora predvodili ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan i predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran, okupljene je pozdravio državi tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak, a nazočili su viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivona Nakić-Vojnović, pročelnik za društvene djelatnosti u Križevcima Mladen Tenodi, prodekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Anto Gavrić, povjerenik za pastoral turizma Zagrebačke nadbiskupije Anđelko Katanec i križevački župnik Stjepan Soviček. Pokrovitelj završnoga susreta 6. Dječjeg Kranjčića bilo je, između ostalih, i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

     Dječjim susretom „Stjepan Kranjčić“ želi se potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama, a nazvan je prema križevačkom župniku Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove duhovne tematike.


 
Upisi u srednje škole
Lidrano 2018
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2017./18.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Stolni tenis

Slikovni rezultat za stolni tenis

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju