preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Mlađi za starije

Autor: Ivica Rojc, 3. 10. 2018.

Povodom obilježavanja 1. listopada Međunarodnog dana starijih osoba u petak 5. listopada 2018. u školskoj sportskoj dvorani OŠ Ljubešćica održana je prigodna priredba „Mlađi za starije“ koju su, uz podršku Općine Ljubešćica, zajedno organizirali: Udruga umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, OŠ Ljubešćica, Dječji vrtić „Leptirić“ Ljubešćica i KUD „Ljuba voda“ Ljubešćica.

 

Na samom početku programa brojne posjetitelje pozdravio je načelnnik Općine Ljubešćica, gospodin Nenad Horvatić čestitajući Međunarodni dan starijih osoba te 5. listopada, Dan učitelja. Učenice 8. razreda OŠ Ljubešćica Jasmina Klopotan i Nika Hladnić upoznale su gledatelje s obilježavanjem Mađunarodnog dana starijih osoba u Hrvatskoj i svijetu.

Kulturnoumjetnički program započeli su Matija i Vinko Španić na tamburicama, a zatim su djeca iz dječjeg vrtića „Leptirić“ otpjevala pjesmu „Slatka pitanja“ te su se predstavili recitacijama „Dobra večer“, „Moj djed“ i „Moderna baka“. Tamburaši KUD – a „Ljuba voda“ iz Ljubešćice odsvirali su nekoliko ljubeških pjesama dok je Lira Hajsok, učenica 8. razreda OŠ Ljubešćica izvela pjesmu „Cvetek“ koju je ove godine recitirala na Zboru malih pjesnika u Zlataru. Šestašica Iva Tomiek nasmijala je publiku monologom „Baričin tablet“, a Dora Ivanek odlično je izvela monolog „Snoboki“ prisjetivši tako starije generacije kak su negda dečki projsili puce za ženidbu. Članice Dramske družine šestog razreda izvele su dramsko – scensku igru „Moderna babica“.

Svim umirovljenicima i starijim osobama njihov dan čestitao je i ravnatelj OŠ Ljubešćica gospodin Ivica Rojc, a na samom kraju svima nazočnima obratilase gospođa Štefa Horvatić, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica koja je zahvalia sudionicima priredbe na lijepom programu, a posebne zahvale uputila je: učiteljici Sanji Horžić – voditeljici Dramske družine OŠ Ljubešćica, ravnateljici dječjeg vrtića „Leptirić“ Draženki Pisačić, predsjednici KUD – a Ljuba voda gospođici Valentini Jenkač i ravnatelju OŠ Ljubešćica gospodinu Ivici Rojcu.

Program „Mlađi za starije“ u srcima i dušama objedinio je mlađe i starije generacije. Stariji su takoimali priliku, barem na trenutak, vratiti se u dane djetinjstva te međusobno razmijeniti koju čašicu razgovora na prigodnom domjenku. Većina uzvanika složila se da bi se ovakvi projekti trebali održavati svake godine jer su oblik odlične suradnje različitih institucija jedne lokalne zajednice.

Tekst: Sanja Horžić, učiteljica hrvatskog jezika

Fotografije: Lira Hajskok, 8. b. razred

Više fotografija možete pogledati u foto-galeriji.
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju