preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Završna priredba za Dan škole

Autor: Ivana Nogić, 19. 6. 2019.

     Dan škole ove je godine obilježen Završnom školskom priredbom, održanom 14. lipnja 2019. godine, u popodnevnim satima u prepunoj sportskoj dvorani. 

     Prije same priredbe članovi Novinarske grupe predstavili su i 'pustili u prodaju' novi broj školskog lista „Ljupko“ (voditeljica Ivana Nogić), a članovi Pčelarske grupe pripremili su za prodaju naš med, koji je i ove godine odlične kvalitete (voditelj Josip Toma).   

     Ulogu voditelja priredbe uspješno su, već tradicionalno, odradile učenici 8. razreda: Lira Hajsok, Petra Štriga i Maja Horvatić, a u programu su se predstavili naši najbolji od najboljih, učenici od 1. do 8. razreda, koji su pod vodstvom svojih učitelja-mentora marljivo vježbali za nastup tijekom cijele školske godine.

     Bogati program otvorili su članovi KUD-a „Ljuba voda“ Ljubeščica, učenici viših razreda, koje je za nastup uvježbao njihov voditelj Tim Hrvaćanin, uz glazbenu pratnju tamburaša KUD-a „Ljuba-voda“. Plesali su i članovi naše školske Folklorne grupe koju vodi učiteljica Valentina Ivanušec, uz glazbenu pratnju učitelja Mladena Fotaka. O školskim brigama u igrokazu „Imenik i svjedodžbe“ te recitaciji „Kraj školske godine“ govorili su učenici 1. razreda koje je uvježbala njihova učiteljica Kristina Vitez Ojurović. Veliki pljesak dobila je Engleska dramska skupina za izvedbu točke „Busy Bees Old Macdonald Had a Farm“ pod vodstvom učiteljice Ive Kelemen Ivančić, a predstavila se i Njemačka grupa Ringelspiel dramsko-scenskom igrom „Sei dein Star“ koju su pripremili uz pomoć svoje učiteljice Jasne Šprem Gušić. Veliki su pljesak izmamili i učenici 2. razreda koji su pjevali, plesali i recitirali uz poznatu skladbu „Limači“, a uvježbala ih je njihova učiteljica Draženka Leljak. Učenici 3. razreda ostali su vjerni našem kraju pa su zapjevali i zasvirali pjesmu „Ja sem Varaždinec“. Na važnost recikliranja upozorili su učenici 4. razreda koji su izveli dramske igre „Što sve stane u kantu plavu“ i „Pogledajte sada što žutoj kanti pripada“. Četvrtaši su izveli i igrokaz „Kruške“, a u pripremi im je pomogla učiteljica Božica Šantek. Nastupila je Dramska grupa viših razreda (voditeljica Sanja Horžić), koja je izvela dvije scenske igre: „U cvjećarnici“ (članovi 5. razreda) i „Ljubav“ (članovi 6. razreda). Predstavili su se i članovi Pjevačkog zbora koji su, uz klavirsku pratnju učitelja Mladena Fotaka, izveli pjesmu „Gdje zove me ta silna ljubav“, a poseban nastup ostvarile su učenice 7. razreda Nikolina Sakač i Mirjana Golub koje su otpjevale i otplesale pjesmu na njemačkom jeziku „Gib mir Sonne“ (voditeljica Jasna Šprem Gušić). Za moderne plesne ritmove i ovog su se puta pobrinuli članovi plesne skupine PlayDance, pod vodstvom Marte Žugec, a publika je vidjela i video uradak učenika 7. razreda koji je snimljen za potrebe projekta „Vrtim zdravi film“ (razrednica Jasna Šprem Gušić).

     Na kraju programa g. ravnatelj Ivica Rojc zahvalio se svim izvođačima i njihovim voditeljima, kao i glavnoj koordinatorici priredbe, učiteljici Sanji Horžić na trudu koji su uložili kako bi prikazali najbolje od najboljeg. Također, podijelio je i nagrade, poklon knjige, svim učenicima koji su bili uspješni na ovogodišnjim županijskim natjecanjima.

     Na županijskim natjecanjima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sudjelovalo je 14 učenika od 5. do 8. razreda, iz devet područja, pod vodstvom sedmero mentora. To su sljedeći učenici:

Patrik Jakopec, 5. r. – Županijsko natjecanje iz geografije, Županijsko natjecanje iz matematike, Županijska smotra LiDraNo

Damjan Tomiek, 6. r. - Županijsko natjecanje iz informatike

Maja Horvatić, 8.b r. - Županijsko natjecanje iz geografije, Županijsko natjecanje u badmintonu

Jasmina Klopotan, 8.b r. - Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika, Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“, Županijsko natjecanje u badmintonu

Lira Hajsok, 8.b r. – Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika, Županijsko natjecanje u badmintonu

Antonija Sakač, 8.a r. - Županijska smotra LiDraNo, Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Laura Sakač, 6. r. - Županijsko natjecanje iz tehničke kulture i Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Paula Sakač, 5. r. – Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Sara Horvatić, 6. r. Županijsko natjecanje u čitanju naglas, Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Nika Hladnić, 8.a r. - Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Magdalena Horg, 6. r. – Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Iva Tomiek, 6. r. – Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Tatjana Gotić, 6. r. – Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Dora Ivanek, 6. r. – Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

     Na županijskim sportskim natjecanjima istaknuli su se:

Matija Kranjec (5. r.), Dorian Davidović (6. r.), David Sakač (8.b r.), Dorijan Sakač (4. r.), Emanuel Horžić (4. r.), Mirna Horvatić (4. r.), Petra Štriga (8.b r.), Stjepan Ivanek (8.b r.), Gabrijel Barjaktarević (8.a r.) i Dorian Ferčić (8.a r.).

     Ravnatelj se na kraju, u svom stilu te uz glazbenu pomoć učenika Vinka Španića i Matije Španića, zahvalio svim roditeljima na podršci u radu uz obaćanje da će naša škola, unatoč svim promjenama i reformama koje su u tijeku, biti u potpunosti spremna za novu školsku godinu.
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju