preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Završna školska priredba

Autor: Ivica Rojc, 8. 6. 2016.

Završna školska priredba, kojom je ujedno obilježen i Dan škole, upriličena je 9. lipnja 2016. godine u školskoj sportskoj dvorani na radost brojnih posjetitelja. U bogatom programu, koji su vodile učenice 8. razreda: Klara Ivanek, Ivana Horvatić, Paula Horvatić i Laura Štriga, predstavili su se naši najbolji glumci, recitatori, pjevači, plesači i svirači. 

Na samom početku programa spletom zagorskih plesova predstavili su se naši folkloraši izvodeći skladbe Savila se bijela loza vinova, Ja posijah repu, Milica, Stara  zagorska polka, a folkloraši su nastupili uz pratnju tamburaša KUD-a Ljuba voda iz Ljubešćice pod vodstvom Ratka Kadovića te uz budne oči mentora Božice Nogić i Mladena Fotaka. Publika je velikim pljeskom nagradila njihov nastup, posebno folkloraše-prvašiće koji su se tek nedavno uključili u folklor. Recitatori nižih razreda, koje je uvježbala učiteljica Draženka Leljak, predstavili su se skupnim recitacijama Moje sunce, Moja majka te Školski praznici, a vidjeli smo i zanimljiv igrokaz  Kraj školske godine te lutkarsku igru Lepršava predstava.

Mnogi učenici naše škole polaznici su osnovne glazbene škole u Novom Marofu pa je završna priredba bila dobra prigoda na pokažu što su do sada naučili. Publici su se predstavile učenice Sara Horvatić i Magdalena Horg, već prave umjetnice na klarinetu, te Dora Ivanek na klaviru.

Da naši učenici, zaista, vole i znaju glumiti, dokazali su izvodeći zanimljive scenske igre za koje ih je publika nagradila velikim pljeskom. U dramsko-scenskoj igri Šuma Striborova predstavili su se učenici 4. razreda (učenike uvježbala učiteljica Mateja Ratković), dok su se u dramskim igrama Nekad i danas te Riblji restoran predstavili učenici viših razreda, članovi Dramske grupe (učenike uvježbala učiteljica Sanja Horžić). Za plesne minute pobrinule su se članice Plesne grupe PlayDance (voditeljica Marta Žugec), dok su za pjevanje bili zaduženi naši zboraši koji su uz glazbenu pratnju učitelja Mladena Fotaka izveli skladbe Sailing, Santa Lucia i Dani. Pljesak su zaslužili i učenici 5. i 6. razreda, dobri poznavatelji njemačkog jezika, koji su svoje znanje iskazali pjevanjem pjesme Applaus, Applaus, uz istovremeno pokazivanje riječi pjesme znakovnim jezikom. Učenike je uvježbala učiteljica Jasna Šprem Gušić.

Na kraju priredbe uslijedila je dodjela nagrada učenicima koji su sudjelovali na državnim i županijskim natjecanjima ove školske godine, no prije nego što je ravnatelj škole Ivan Nogić podijelio nagrade i sam je od svojih djelatnika, u povodu skorog odlaska u mirovinu, primio priznanje za izniman doprinos odgojno-obrazovnom radu škole tijekom proteklih dvadeset godina koliko je na čelu škole. Ravnatelju je u ime djelatnika priznanje uručio učitelj Ivica Rojc, dok mu se u ime učenika zahvalila Anja Mikulčić, učenica 8. razreda, umjetničkom slikom koju je sama izradila. Ravnatelj se zahvalio svim učenicima i djelatnicima te, posebno, roditeljima na potpori i uspješnoj suradnji tijekom svih ovih godina te ih pozvao da i u budućnosti daju svoju podršku radu škole.

Za uspješno predstavljanje škole na ovogodišnjim državnim i županijskim natjecanjima nagrađeni su:

Martina Rabuzin, 8. r.

Klara Ivanek, 8. r.

Dominik Jakopec, 8. r.

Dora Štriga, 6. r.

Ana Tomiek, 7.b r.

Anja Mikulčić, 8. r. i

Davor Španić, 8. r.

Svoj rad predstavili su i članovi Novinarske grupe koji su izdali novi broj školskog lista Ljupko (voditeljica Ivana Nogić). Ljupko donosi pregled najvažnijih aktivnosti naših učenika u školi i izvan nje pa ako još niste, svakako, nabavite svoj primjerak!
Natječaj
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju