preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Sadržajna terenska nastava u Zagrebu

Autor: Ivana Nogić, 22. 11. 2016.

     Učenici viših razreda naše škole učili su 17. studenoga 2016. godine na uzbudljivoj terenskoj nastavi u Zagrebu gdje su najprije obišli Tehnički muzej (7. i 8. razredi) i Muzejsko-memorijalni centar „Dražen Petrović“ (5. i 6. razredi), a potom su u kazalištu „Mala scena“ pogledali najnagrađivaniju dječju predstavu u 2015. godini - „Moja obitelj i jedan jež“.  

     Tehnički muzej našim je učenicima odlično zamijenio učionicu Fizike/Tehničke kulture/Kemije/Povijesti/Geografije, kao i mnogih drugih predmeta, jer su na odjelima energije, poljodjelstva, vatrogastva, prometa, avionskih motora te odjelu velikana hrvatskog prirodoslovlja i tehnike mogli praktično proširiti svoja teorijska znanja. Najviše su naučili upravo na odjelu jednog od najvećih hrvatskih izumitelja, Nikole Tesle, gdje su, na zoran način, dobili puno informacija o energiji, o životu i radu te izumima Nikole Tesle. Čak su dobili priliku biti dijelom pokusa kojima se demonstriraju njegovi najpoznatiji izumi. Tako su neki učenici 'zaglavili' u izoliranom kavezu dok je kroz druge prolazila struja, osvjetljavajući ih. Također, zanimljivo je bilo i na odjelu rudarstva, posebno u maketi rudnika, gdje su učenici uz odlično vodstvo mogli saznati pojedinosti iz teškog života u rudniku te opasnostima koje su prijetile rudarima prilikom iskapanja ugljena, željeza, zlata i dijamanata.

     Učenici 5. i 6. razreda najprije su se uputili u Muzejsko-memorijalni centar „Dražen Petrović“. Posjet ovom centru bio je vrlo poučan i emotivan jer su učenici saznali mnoge detalje o liku i djelu tragično preminule legende hrvatskoga sporta - Draženu Petroviću. Imali su jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti njegove medalje, trofeje, dresove, predmete iz svakodnevnog života i školovanja. Neke pojedinosti iz Draženova života ispričala je i njegova majka, gospođa Biserka Petrović, čije su riječi bile vrlo dojmljive. Učenicima je savjetovala da uvijek nastoje dati svoj maksimum, u svemu što rade, baš kao što je to svakodnevno činio Dražen Petrović – čovjek i sportaš izuzetne vrijednosti. Budući da bi ove godine Dražen proslavio 50. rođendan, Muzej je nagradio sve učenike prigodnim posterima te dvjema košarkaškim loptama, na čemu im najljepše zahvaljujemo.

     Nakon zanimljivih i poučnih muzeja učenici su se uputili u kazalište „Mala scena“ gdje su uživali u predstavi „Moja obitelj i jedan jež“. Predstava na edukativan, zanimljiv i učenicima primjeren način obrađuje problem posvajanja.

     Nakon predstave sudionici terenske nastave zajednički su prošetali starom gradskom jezgrom te posjetili zagrebačku katedralu, a našlo se vremena i za predah u neizaobilaznom McDonald'su.  

 

     Učenici i učitelji bili su vrlo zadovoljni učincima terenske nastave te su iskazali želju da Zagreb što češće bude njihova učionica. 
Natječaj
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju