preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo najuspješnije pjesnikinje

Autor: Ivana Nogić, 24. 1. 2018.

I ove smo godine bili vrlo brojni sudionici Međuopćinske smotre LiDraNo za područje Novi Marof, održane 22. siječnja u OŠ Svibovec. Našu je školu predstavljalo 16 učenika, ili točnije: 5 učenika u kategoriji lirskog izraza, 3 učenika u novinarskom izrazu, Dramska grupa učenika 5. razreda u skupnim scenskim nastupima i dvoje učenika u konkurenciji pojedinačnih scenskih nastupa. Najviše su uspjeha imale naše pjesnikinje – Marta Ivanek, Karla Novosel i Lira Hajsok, čije su pjesme odabrane za županijsku razinu.

Iako je naša škola imala predstavnike u sve tri kategorije, najviše uspjeha naši su predstavnici imali u kategoriji literarnog izraza. Tako su za županijsku razinu odabrani sljedeći radovi:

  • pjesma u prozi „Nove obale“, učenice 8. razreda Marte Ivanek, (mentorica Ivana Nogić)
  • pjesma „Melodija“ učenice 8. razreda Karle Novosel (mentorica Ivana Nogić) i
  • pjesma na kajkavštini „Tu stoji…“ učenice 7. razreda Lire Hajsok (mentorica Sanja Horžić).

U literarnom izrazu okušali su se i učenici 7. razreda Sebastijan Sakač i Stjepan Ivanek, a njihova mentorica bila je učiteljica Sanja Horžić. U novinarskom izrazu predstavljale su nas osmašice Dora Štriga, Stella Gotić te Karla Novosel, a njihove radove moći ćete pročitati u novom broju našeg „Ljupka“ (mentorica Ivana Nogić).

U glumačkom dijelu nastupile su članice Dramske grupe 5. razreda (Iva Tomiek, Dora Ivanek, Magdalena Horg, Emilija Knapić, Sara Horvatić, Laura Sakač i Lara Sakač) koje su pod vodstvom Sanje Horžić uspješno izvele dramsko-scensku igru „Najljepši cvijet“. Naše su glumice plijenile pažnju odličnim kostimima te dobrom uigranošću, no Povjerenstvo ih ipak nije predložilo za županijsku razinu. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa predstavila se učenica 5. razreda Iva Tomiek s monologom „Markov rođendan“ (iz romana „Moja slavna prijateljica“ Ivane Guljašević) i učenik 7. razreda Filip Ivanušec koji je, također, izvodio monolog. Filip je odabrao autora Zlatka Krilića i njegovog „Velikog zavodnika“. Za svoje odlične nastupe Iva i Filip nagrađeni su velikim pljeskom, no to nije bilo dovoljno za prolazak na županijsku razinu. Njihova mentorica bila je Sanja Horžić.

 

Čestitamo našim pjesnikinjama i njihovim mentoricama te im želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri, na koju neće morati dodatno putovati jer je ove godine upravo naša škola domaćin Županijske smotre. Tako će se okrugli stolovi za literarni i novinarski izraz održati 14. veljače u našoj školi, dok  će se pojedinačni i skupni scenski nastupi izvoditi 15. veljače 2018. godine u varaždinskom HNK-u.

Svima želimo puno sreće!
Natječaj
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju