preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Međuopćinska smotra LiDraNo 2019.

Autor: Ivana Nogić, 4. 2. 2019.

     Čak 22 učenika naše škole sudjelovalo je na ovogodišnjoj Međuopćinskoj smotri LiDraNo, održanoj 29. siječnja u KC „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Domaćin Smotre bila je OŠ Podrute, a naši su se učenici uspješno predstavili u kategorijama literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva. Najuspješniji lidranovci bili su Patrik Jakopec i Antonija Sakač čiji su literarni i novinarski radovi poslani na županijsku Smotru.

     U kategoriji literarnog izraza pristiglo je 17 radova, od čega je Stručno povjerenstvo izabralo njih 6 za Županijsku smotru. Među 6 najboljih našla se i pjesma učenika 5. razreda Patrika Jakopca „Dok Te pogledam…“ (mentorica Sanja Horžić). U ovoj kategoriji još su se natjecali i sljedeći učenici: Jasmina Klopotan s pjesmom „Ljubavni znak“, Lira Hajsok s pjesmom „Orhideja“, Sara Horvatić s pjesmom „Budućnost u mojoj glavi“ te Iva Tomiek s pjesmom „Vatreni“. Mentorica navedenih učenica bila je učiteljica Sanja Horžić.

     U kategoriji samostalnih novinarskih radova Školu su predstavljale novinarke Jasmina Klopotan te Antonija Sakač. Jasmina je napisala članak „Ovisni o internetu“, a Antonija članak „Djeca rastu od ljubavi“. Od 9 pristiglih radova iz svih škola, Povjerenstvo je Antonijin rad uvrstilo među 5 najboljih čime se plasirala na Županijsku smotru. Naše je novinarke pripremala i vodila knjižničarka Ivana Nogić.

     Na pozornici KC „Ivan Rabuzin“ predstavili su se i naši glumci, i to u brojnom sastavu. U konkurenciji pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa monologe su izvele učenice Dora Ivanek, koja je svojim monologom iz djela „Što mi se to događa“ i otvorila Smotru, te Iva Tomiek koja je izvela ulomak iz djela „Tajni leksikon“.

     U kategoriji skupnih nastupa predstavila se Dramska skupina učenika 5. razreda s dramsko-scenskom igrom „Grinch“ te Dramska skupina učenika 6. razreda koja je izvela svoje viđenje poznate bajke o „Shreku“. Naše je glumce vodila i pripremala učiteljica Sanja Horžić.

Naši novinari pratili su lidranovce na pozornici i iza nje:

- pripreme u garderobi

- nastup Dore Ivanek

- nastup Ive Tomiek

- dramsko-scensku igru "Shrek" izveli su članovi Dramske grupe 6. razreda

- Dramska grupa 5. razreda izvela je "Grincha"

- pristigle literarne i novinarske radove moglo se pročitati u holu KC "Ivan Rabuzin"

- naše novinarke u iščekivanju rezultata

- članovi stručnih povjerenstava na kraju Smotre objavili su rezultate

 

     Našim lidranovcima želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri LiDraNo čiji je domaćin OŠ Šemovec.
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju