preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

„Tjedan zamjene uloga“

Autor: Ivana Nogić, 19. 6. 2019.

     Školski projekt "Dan zamjene uloga" ove je godine narastao u „Tjedan zamjene uloga“ te je održan od 3. do 7. lipnja. Učenici su na nekoliko sati postali djelatnici škole, dok su učitelji zauzeli đačke klupe. Sve zamjene uspješno su odrađene, a osim zabave, promjena perspektive donijela je sudionicima vrijedna iskustva o poslovima koji se obavljaju u školi.  

     Prema prethodno objavljenim natječajima za poslove ravnatelja, tajnika, razrednih i predmetnih učitelja, knjižničara, kuharice, spremačica i domara, na koje su se učenici pismenom molbom mogli prijaviti, odabrani su najbolji kandidati koji su dobili zadatak upoznati se s poslovima koje će obavljati te se pripremiti za njihovo izvođenje. Budući da neki djelatnici rade na više škola pa nisu prisutni svakoga dana, za izvođenje projekta bio je predviđen cijeli tjedan kako bi svi mogli sudjelovati.   

     Nakon što su učenici „zaposleni“ na  svoja radna mjesta,  dobili su zaduženja, a u pripremi i planiranju pomogli su im predmetni učitelji, razrednici, stručni suradnici i ostali djelatnici škole.

     „Zamjena uloga“ započela je odmah u ponedjeljak kada su poslove kuharice preuzele petašice Leticija i Katarina. Uz pomoć naše kuharice Božice, pripremile su ukusan gulaš te podijelile učenicima voće. Vrijedne su bile i zamjenske spremačice, šestašice Ines i Željka, kao i petašice Martina i Sandra. Petaši su radili i poslove domara nakon čega su zaključili kako nije lako biti domar i raditi vani na vrućini. Suprotnog dojma bile su učenice trećeg razreda, zamjenske knjižničarke Lana, Daria i Ana koje su nakon dana provedenog u knjižnici i same poželjele postati knjižničarke.

  

     Najviše zamjena bilo je, naravno, u učionicama gdje su, nakon početne treme, učenici ugodno iznenadili svojim ozbiljnim pristupom učiteljskom poslu, kao i kreativnošću pri izvođenju nastavnih aktivnosti.

     Bila je ovo izvrsna prilika da upoznamo učenike s poslovima koji se svakodnevno obavljaju u školi, ali i da naučimo nešto novo od njih. Osim kreativno provedenog školskog dana, vjerujemo da je ovaj projekt „otvorio mnoge oči“ i srušio brojne predrasude o radu i boravku u školi što će biti najbolji doprinos međusobnom uvažavanju i poštivanju.

 
ONline nastava
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar za šk. g. 2020./21.
SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju