preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljubešćica

 > Naslovnica
Vijesti

Ljubav nas veže i spaja

Autor: Ivana Nogić, 18. 2. 2020.

     Na samo Valentinovo u našoj sportskoj dvorani održan je bogat i raznolik kulturno-umjetnički program prigodnog naziva „Ljubav nas veže i spaja“. U programu su nastupili članovi Dramske družine viših razreda naše škole koje je uvježbala učiteljica Sanja Horžić, djeca iz Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Ljubešćice, plesači KUD-a „Ljuba voda“ Ljubešćica, pjevači Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica te gosti iz Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Visokog i učenici PŠ Mađarevo.

     Kao što su na početku programa najavile voditeljice, učenice 7. razreda Iva Tomiek, Laura Sakač i Magdalena Horg, ljubav je predivan osjećaj koji nas veže i spaja, osjećaj koji zaslužuje da mu se posveti barem jedan dan u godini. Bio je to razlog da ga i mi obilježimo posebnim prigodnim programom koji su otvorile gošće iz Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Visokog. Svojom točkom „Tiček se oženil“ uvele su brojnu publiku u more ljubavnih valova. Za nastup ih je pripremio njihov voditelj Tibor Martan.

     Nakon gostiju nastupili su naši čuvari baštine – učenici viših razreda, članovi KUD-a „Ljuba voda“ iz Ljubešćice koji su odtancali „Splet međimurskih plesova“. Uvježbao ih je njihov voditelj Tim Hrvaćanin, a za glazbenu pratnju pobrinuli su se tamburaši KUD-a "Ljuba voda" s njihovim voditeljem Ratkom Kadovićem.

     Potom su na red došli najmlađi izvođači, dječica iz Dječjeg vrtića „Leptirić“ iz Ljubešćice, koji su sa svojim tetama pripremili recitacije „Voljeti je lako“ i „Kako dolazi ljubav“ te su otpjevali pjesmu „Valentinovo“.

     Rado viđeni gosti bili su i učenici iz OŠ Novi Marof, PŠ Mađarevo koji pod vodstvom svoje učiteljice Gordane Ratković njeguju tradicijske pjesme i plesove, kao i domaći kaj. Otplesali su pjesme „Išli smo u školicu“, „Mali bratec Ivo“, „Nesla dekla v melin“ i „Ćuk sedi“. Učenici Dorian Vragović i Adela Falat izveli su zanimljiv skeč „Snoboki“, a Marta Falat recitaciju „Sve su puce otišle v zamuž“.

     U programu su se predstavili svi članovi Dramske družine viših razreda koje vodi učiteljica Sanja Horžić, glavna koordinatorica i inicijatorica programa. Najprije su nastupili članovi Dramske družine 5. razreda koji su svoje ljubavne probleme prikazali u dramsko-scenskoj igri „Ljubavno pismo“. Svoj nastup s ovogodišnje međuopćinske smotre LiDraNo ponovili su članovi Dramske družine 6. razreda koji su izveli dramsko-scensku igru „Na pustom otoku“, dok su članovi Dramske družine 7. razreda ponovili izvedbu dramsko-scenske igre „Kraljevćev izbor“. „Zaljubljen do ušiju“ bio je učenik Dorian Davidović kojeg smo, također, vidjeli na ovogodišnjoj smotri LiDraNo.

     Da se ljubav može vrlo uvjerljivo pokazati skladom plesnih koraka, dokazala je učenica 5. razreda Gabrijela Ratković koja je sve očarala svojim plesnim umijećem, dok je, također, petašica, Lucija Legin svoju ljubavnu zanesenost prenijela skladom klavirskih tonova.

     Program su zaokružili članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica koji su svoja ljubavna iskustva prenijeli pjesmama: „Ti si rajski cvijet“, „Zeleni se gaj“ i „Lijepi osjećaj“. Nastupili su pod vodstvom Božice Nogić.

     Na kraju se okupljenima obratio ravnatelj Ivica Rojc koji je zahvalio svim sudionicima programa i podijelio prigodne poklone. Zahvalio je i našim osmašima te učenicima 2. razreda koji su bili zaduženi za uređenje lijepe i efektne scene. Druženje svih sudionika nastavilo se u holu škole uz slatke i slane delicije koje su pripremile naše spremačice i kuharica.
e-Dnevnik

Individualni razgovori

  Školska godina 2019./20.

CARNET WEBMAIL

natjecanja

Donacije

Predavanja

 

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

SOS 112

Arhiva vijesti
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljubešćica / Zagrebačka 22, HR-42222 Ljubeščica / os-ljubescica.skole.hr / ured@os-ljubescica.skole.hr
preskoči na navigaciju