2012-02-06 16:25:38

Čak petnaest naših učenika na međuopćinskom Lidranu

Da su učenici naše škole talentirani glumci i pjesnici, pokazalo se i 31. siječnja ove godine kada je na međuopćinskoj razini natjecanja LiDraNo sudjelovalo čak 15 učenika od 5. do 8. razreda!

     Ovogodišnje međuopćinsko natjecanje po prvi se puta umjesto u prostorima novomarofske  škole održalo u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“, što je, svakako, poticajno djelovalo na sve sudionike ove Smotre. Tako su gledatelji mogli vidjeti raznolik dramski program izveden u obliku šest samostalnih nastupa i osam skupnih nastupa. Davor Kušić, učenik šestog razreda naše škole, nastupio je samostalno izvodeći monolog Veliki zavodnik, prema istoimenom predlošku Zlatka Krilića.

Svojim samouvjerenim nastupom Davor je osvojio simpatije i publike i stručnog povjerenstva koje je odlučilo da će nastupiti i na županijskoj razini.

U kategoriji skupnih scenskih radova nastupili su članovi dramske grupe viših razreda koji su izveli scensku igru Veliki odmor, za koju je tekst napisala učiteljica Sanja Horžić, mentorica naših glumaca. Na Velikom odmoru bili su: Glorija Ratković, Davor Kušić, Tomislav Ivanušec, Viktor Ivanušec, Katarina Horvatić, Doroteja Repnjak, Doroteja Novosel, Ivana Sakač, Zrinka Bađun i Ana Horvatić.

 

Veliki odmor naišao je na odobravanje publike, no ne i stručnog povjerenstva, ali to nije spriječilo naše glumce da se dobro zabave i dobiju nove ideje za neke buduće  predstave. 

Uspješni sudionici Smotre bili su i pjesnici naše škole – od ukupno šest literarnih radova poslanih na natjecanje prosudbena komisija odlučila je na županijsku razinu poslati čak dva rada: pjesmu Kad bih bila…, Ivone Sakač, i pjesmu Vune nas sonce čeka!, Ane Sakač, učenica osmog razreda. Mentorica naših pjesnikinja je učiteljica Ivana Nogić. Svojim su dobrim pjesmama na natjecanju sudjelovale  i učenice: Glorija Ratković, Sara Horvatić, Doroteja Novosel i Monika Sakač. U natjecanje su se uključili i novinari naše škole – učenica Sara Horvatić napisala je intervju, a učenice Tea Horžić i Ana Sakač problemske članke, koje ćete moći pročitati u našem školskom listu.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama na trudu koji su uložili kako bi uspješno predstavili našu školu na Lidranu u Novom Marofu, a svim putnicima za županijsko natjecanje želimo još puno uspjeha i umjetničkog nadahnuća.

 

 

 

 


Osnovna škola Ljubešćica