2012-02-26 16:07:15

Fašničko veselje – odličan predah od školskih obaveza

Vesele maškare obilježile su i ovaj pokladni utorak u OŠ Ljubeščica. U dvosatnom fašničkom programu koji se održao u školskoj sportskoj dvorani sudjelovali su maskirani učenici od prvog do osmog razreda (i neki učitelji). Uz pjesmu, ples i neizostavne krafne učenici su se odlično zabavljali, a po prvi puta održan je i Fašnički talent show.

Kroz fašničko ludilo učenike su vodile mišice Katarina i Glorija te vražićak Davor, koji su na početku programa predstavili sve maškare i žiri.

Učiteljski dio žirija 'radio je' u sastavu: Božica Šantek, Iva Kelemen-Ivančić te Vesna Mikulčić, uz pomoć učenica: Klare Gotić, Emilije Mikulčić i Zrinke Bađun. Prije ludog plesa nastupili su mali recitatori koji su svojim prigodnim stihovima 'podigli atmosferu' među maškarama. Tada su dvoranu zauzele razne maske – životinjskog, biljnog i drugog podrijetla – čije je veselo šarenilo otjeralo zimsku atmosferu iz škole. Za dobru glazbu zaslužan je bio dvojac DJ Antonio i DJ Valentino, dok su najbolje trenutke 'okom sokolovim' bilježili David i Matija. Izabrati najbolje pojedinačne i skupne maske te troje najboljih plesača nije bio nimalo lak zadatak, no neke su se maske svojom maštovitošću i originalnim idejama ipak istaknule. Tako je priznanje za najbolju pojedinačnu masku nižih razreda ponijela lijepa gusarica Ana, učenica 3.b razreda, dok je priznanje za najbolju masku viših razreda dobio Mickey Tomislav, učenik 6. razreda.

Najboljom skupnom maskom nižih razreda proglašena je Abeceda koju su činili učenici 1.a razreda, a najboljom maskom viših razreda skupina veselih Mišica na čelu s Mickeyem Tomislavom, učenika 6. razreda.

Na plesnom podiju najatraktivniji bili su: Klaunica- Patricija, Julija (uz Romea)-Ivana i punk zvijezda u usponu-Antonijo.

Atmosfera je bila na vrhuncu kad su voditelji najavili početak prvog Fašničkog talent showa. Za nastup je bilo potrebno prethodno se prijaviti te je nakon provedene audicije odabrano osam izvođača. Nije se bilo lako odlučiti javno pokazati svoje talente pa iako su izvođači nosili maske, bilo je i odustajanja. Tako je na kraju nastupilo sedam izvođača koje je pažljivo pratio žiri u sastavu: učenici: Maja Dvorski, Dijana Sakač, Sara Horvatić; i učitelji – Božica Nogić, Ivana Nogić, Ivica Horvatić. Najbolje ocjene za svoj nastup dobila je Doroteja Repnjak, učenica 6. razreda, koja je za pjesmu Da znaš osvojila maksimalan broj (30) bodova.

Žonglerska točka Dominika Jakopca, učenika 4. razreda, nagrađena je najvećim pljeskom i odličnim ocjenama koje su mu donijele drugo mjesto s 29 bodova.

Treće mjesto s osvojenih 28 bodova pripalo je kvartetu učenica 4. razreda – Klari, Ivani, Pauli i Lauri – koje su pjevale pjesmu Lako je.

Sve pohvale za pokazan talent i hrabrost pripadaju Heleni i Marti, učenicama 2. razreda, koje su pjevale samostalno, te Anji i Marti, učenicama 4. razreda, kao i petašicama Moniki, Antoniji, Nikolini i Ani, za uspješne zajedničke nastupe. Doroteja i Dominik svoje će talente moći pokazati i publici na završnoj priredbi.

Najvažniji cilj ovog fašničkog programa u potpunosti je ostvaren – učenicima se ispunila želja da barem na jedan dan budu netko drugi, a zajedničko druženje uz pjesmu i ples bilo je odličan predah od školskih obaveza.

(Više fotografija možete vidjeti u foto-galeriji.)


Osnovna škola Ljubešćica