2012-04-13 14:27:22

Mali zbor otvorio Smotru

Mali pjevački zbor naše škole imao je čast otvoriti ovogodišnju 14. po redu Smotru glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije koja se održala 29. travnja 2012. godine. 

     U Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu više od 700 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije imalo je priliku predstaviti se u pjevanju i sviranju kroz natjecateljski i revijalni dio Smotre, a nastupilo je 11 pjevačkih zborova i 10 vokalno-instrumentalnih ansambala.

 Nakon himne koju su otpjevali članovi našeg pjevačkog zbora, pozdravne riječi uputio je ravnatelj Glazbene škole Varaždin Moren Vinceković koji je svim zborovima poželio mnogo uspjeha, a prisutnima se obratio i zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković koji je i otvorio Smotru.

 

     Pod vodstvom učiteljice Božice Nogić te uz klavirsku pratnju profesora Višeslava Jaklina naši mali zboraši ostvarili su odličan nastup izvevši četiri skladbe u revijalnom dijelu Smotre.

U kategoriji dječjih zborova pobjedu su odnijeli „Varaždinski slavuji“, učenici varaždinske VI. osnovne škole. Što se tiče dječjih orkestara, prvo su mjesto osvojili učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica. U pjevačkim zborovima mlađeg uzrasta pobjedu su podijelili učenici V. osnovne škole iz Varaždina i Osnovne škole Visoko. Kod tamburaša, prvu nagradu odnijela su dva sastava, Tamburaški orkestar Glazbene škole iz Varaždina te orkestar KUD-a Varteks.

Ova smotra smatra se najplodnijom smotrom do sada jer su svi pjevački zborovi koji su nastupili ostvarili pravo nastupa na državnom natjecanju pjevačkih zborova - na 55. po redu Glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži.

Smotru zajednički organiziraju Glazbena škola u Varaždinu i Varaždinska županije uz znatnu pomoć članova Odbora Smotre koji su napravili selekciju zborova i ansambala, a koji su današnjim natjecanjem konkurirali za predstavnike Varaždinske županije na državnim natjecanjima. I dok će odabrani vokalno-instrumentalni ansambli otputovati na 35. Festival tamburaške glazbe u Osijeku, najbolji pjevački zborovi nastupit će na 55. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, kojima će već tradicionalno u svibnju domaćin biti grad Varaždin.

Nastupe zborove i ansambala, uz brojne zaljubljenike u glazbu i glazbeno stvaralaštvo, pratili su i članovi prosudbenog povjerenstva Dada Ruža, Josip Levatić, Zlatko Piplek, Ninoslav Plantak i Ivan Josip Skender, koji su i donijeli konačnu odluku o predstavnicima Varaždinske županije na državnim natjecanjima.


Osnovna škola Ljubešćica