2012-06-12 18:18:27

Istraživali bogatstvo zavičaja u Varaždinskim Toplicama, Varaždinu i Lepoglavi

Učenici 2., 3.a i 3.b razreda krenuli su 25. svibnja 2012. godine na terensku nastavu koja je obuhvaćala istraživanje kulturnih, prirodnih i industrijskih značajki našeg zavičaja. Vođeni tom mišlju obišli su Varaždinske Toplice, Varaždin i Lepoglavu.

Najprije su posjetili Varaždinske Toplice gdje su, nakon obilaska lokaliteta Aquae Issae, za učenike bile organizirane rimske igre.  Pretvarajući se u prave male Rimljane, učenici su uživali u igrama Orca, Ludus Castellorum i ostalim viteškim igrama.

Nakon kraćeg odmora krenuli su u pravcu Varaždina gdje su posjetili najpoznatiju prehrambenu tvrtku našeg kraja – varaždinsku Vindiju. Učenici su pokazali veliki interes za sve što su mogli vidjeti u pogonima ove uspješne industrije te su  postavili brojna pitanja o procesima proizvodnje hrane i pića.

Nakon razgleda tvornice Vindija na red je došao i posjet tvorničkom restoranu gdje su učenici 'sladili brk' sokovima i ostalim delicijama iz Vindijinog proizvodnog pogona. Potom su krenuli prema Lepoglavi gdje su 'napunili baterije' u restoranu Lepoglava. Nakon obilnog ručka prošetali su do 6. Geološkog parka prirode i nalazišta poludragog kamena ahata na Gaveznici.  Učenici su glumili lovce na blago te je svatko dobio priliku pronaći svoj poludragi kamen za uspomenu.

Puni dojmova i novih spoznaja o ljepotama i bogatstvu našeg zavičaja sretno su se vratili kućama.

Draženka Leljak i Marina Kranjec


Osnovna škola Ljubešćica