2012-06-20 23:49:20

Pljesak izvođačima i voditeljima završne školske priredbe

OŠ Ljubeščica obilježila je Dan škole dvodnevnim aktivnostima, 14. i 15. lipnja 2012. godine, u kojima su sudjelovali svi učenici i djelatnici škole. Tako je 14. lipnja bio 'rezerviran' za završnu školsku priredbu koja je održana pred prepunim tribinama školske sportske dvorane.

Okupljeni roditelji, učenici i gosti mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu u kojem su učenici pokazali kako, osim što mogu dobro učiti, mogu i dobro pjevati, plesati, glumiti, recitirati … U programu je sudjelovalo stotinjak učenika naše škole koje su marljivo i strpljivo pripremali njihovi učitelji: Božica Nogić, Sanja Horžić, Biserka Topolovec i Draženka Leljak. Ulogu voditeljica preuzele su osmašice Tea Horžić i Ana Sakač.

Program je počeo živo, plesnom koreografijom ritmičke skupine viših razreda, nakon koje je zbor nižih razreda otpjevao skladbu Snivaj, spavaj.

Uslijedila je recitacija Kakva je mama i igrokaz Jedan je miš bio dobar matematičar, a izveli su ih članovi recitatorske grupe nižih razreda.

Nakon što je zbor otpjevao skladbu Šaputanje, gledatelje je, već očekivano, oduševio Veliki zavodnik na prvom sudaru u interpretaciji Davora Kušića.

Zboraši su još otpjevali i pjesme Male ptice te Šala, a imali smo priliku vidjeti i članove dramske družine viših razreda: učenike šestog razreda koji su izveli scensku igru Školski dan, sedmaše Luku i Luku koji su izveli skeč Tinejdžerski problemi i učenike petog razreda koji su u scenskoj igri Lače prikazali kakve sve nesporazume mogu prouzročiti iste lače.

Učenice šestog razreda istaknule su se i kao odlične pjevačice: Doroteja Repnjak i Glorija Ratković najprije su, uz pratnju zbora, otpjevale pjesmu Sailling, a potom su i samostalno nastupile. Kao pobjednica fašničkog Talent showa Doroteja je izvela pjesmu Crni leptire, dok je Glorija Ratković oduševila izvedbom pjesme Monday Morning.

Recitatori nižih razreda predstavili su se i recitacijama Zemlja te Moja domovina Hrvatska, dok su ritmičarke još jednom rasplesale gledatelje dinamičnom koreografijom na pjesmu What Makes You Beautiful.

Budući da je završna priredba bila zamišljena kao spoj modernog i tradicionalnog, na kraju su nastupile i obje skupine školskih folkloraša: otplesali su plesove Rašpa, Išla žena u gosti i Pod mostec te Našim šorom, Jagodo, Zaspal janko, Šroteš i Stara zagorska polka. Folkloraši su, već tradicionalno, imali odličnu podršku tamburaša KUD-a „Ljuba-voda“.

Okupljenima se na kraju obratio i ravnatelj škole Ivan Nogić koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio svim izvođačima i njihovim voditeljima na prekrasnom programu, zahvalio roditeljima što su ih došli podržati u tako velikom broju te istaknuo najveće uspjehe koje su učenici naše škole postigli na ovogodišnjim natjecanjima. Podijelio je i nagrade učenicima koji su bili sudionici državnih i županijskih natjecanja. Vrijedne knjige primili su: Robert Ivanušec, Davor Kušić, Tomislav Tomiek, Ivona Sakač, Ana Sakač i Tea Horžić.

Također, posjetitelji su imali priliku kupiti i prelistati najnoviji broj školskog lista Ljupko koji je plijenio pažnju i izgledom i sadržajem.

Na kraju su voditeljice Tea i Ana poželjele svim učenicima, roditeljima i učiteljima:

Mirno more,

obilje soli u kosi,

ljubav i dobrota

neka vas posvuda nosi!


Osnovna škola Ljubešćica