2012-11-19 23:50:52

PRIZNANJE ZA JUBILARNU 20. KAJKAVIJADU

U organizaciji topličkog Društva „Naša djeca“ održana je 17. i 18. studenoga 2012. godine jubilarna dvadeseta dječja revijalna manifestacija „Kajkavijada“.

Cilj ovogodišnje Kajkavijade, kao i one prve koja je održana 1993. godine, ostao je isti – očuvanje kajkavskog govora i kulturne baštine prisutne u svim kajkavskim krajevima Republike Hrvatske.

U dvodnevnom programu sudjelovalo je više od šest stotina djece iz sedam županija (Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke te Primorsko-goranske županije) u kojima se govori kajkavskim narječjem. Drugoga dana nastupili su, uz učenike naše škole, izvođači iz preko 20 osnovnih škola, kulturno-umjetničkih društava i društava „Naša djeca“ iz cijele kajkavske Hrvatske. Naša škola izvela je i ove godine bogat program. Najprije su nastupili učenici 6. razreda, članovi dramske grupe,  koji su izveli scensku igru „Lače“, a pred kraj programa Folklorna grupa  viših i nižih uzrasta izmamila je veliki pljesak izvevši plesove: Rašpa, Išla žena vu gosti, Podmostec, Zaspal Janko, Falila se Jagica, Stara zagorska polka. Posebnim pljeskom nagrađena je sjajna solistica Doroteja Repnjak koja je zapjevala uz naše plesače.  Folkloraše su pratili tamburaši KUD-a „Ljuba-voda“ koje je vodio Ratko Kadović.

Voditeljice naših učenika bile su učiteljice Sanja Horžić i Božica Nogić, a vrijedi istaknuti da su naša škola i učiteljica Božica Nogić dobitnici priznanja za dugogodišnju vjernost, budući da smo svih ovih dvadeset godina uspješni sudionici svih dosadašnjih Kajkavijada.

                                                           Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica