2014-03-12 19:02:55

Naše stolnotenisačice 'pomele' konkurenciju!

Školski športski savez Varaždinske županije organizirao je 5. ožujka 2014. godine u sportskoj dvorani naše škole poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva Republike Hrvatske 2013./2014. u stolnom tenisu - skupine sjever, za osnovne i srednje škole, u muškoj i ženskoj kategoriji. 

Na poluzavršnom natjecanju nastupili su pobjednici županijskih natjecanja osnovnih i srednjih škola u muškoj i ženskoj kategoriji iz četiriju županija: Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke te Virovitičko-podravske županije. Ukupno se natjecalo šesnaest ekipa, tj. osam ekipa osnovnih škola i osam ekipa srednjih škola. Varaždinski stolnotenisači i ove su godine 'pomeli' konkurenciju s čak tri prva mjesta: u kategoriji osnovnih škola svojom uvjerljivošću istaknula se naša ženska ekipa te muška ekipa OŠ Novi Marof, dok su kod srednjoškolaca dominirali natjecatelji Druge gimnazije Varaždin. Varaždinci se, također, mogu pohvaliti i drugim mjestom u ženskoj kategoriji srednjih škola koje su osvojile natjecateljice Gospodarske škole Varaždin.

Osnovnoškolci - detalj s otvaranja

Na početku natjecanja, nakon svečane himne, ravnatelj Ivan Nogić uputio je svim natjecateljima riječi dobrodošlice te im poželio puno uspjeha u natjecanju, izrazivši posebno zadovoljstvo što se među najboljim stolnotenisačima našla i naša ženska ekipa u sastavu: Leona Šantek (8. r.), Patricija Sakač (8. r.) i Ivona Štriga (4. r.), uz pratnju učiteljice Biserke Topolovec. Natjecateljima se obratila i tajnica Školskog športskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek koja je, također, svima poželjela puno uspjeha i što bolje rezultate. Naglasivši važnost fair play-a u svim segmentima natjecanja, gospođa Putarek proglasila je natjecanje otvorenim.

     U kategoriji osnovnoškolaca odvijali su se vrlo zanimljivi mečevi. U ženskoj kategoriji veliku radost donijele su nam naše predstavnice koje su izborile uvjerljive pobjede te se s lakoćom plasirale na Državno prvenstvo u Poreču. Poredak ekipa bio je sljedeći:


1.  ŠŠD „Victoria“ OŠ Ljubeščica;
2. ŠŠD „Eko tigrići“ OŠ „Petar Zrinski“, Šenkovec;
3. ŠŠD „Reka“ OŠ „Sidanije Ribido Erdody“, Gornja Rijeka;
4. ŠŠD „Slatina“ OŠ „Eugen Kumčić“, Slatina.

   

  Pobjednička ekipa OŠ Ljubeščica

 

     U muškoj kategoriji natjecale su se četiri ekipe, među kojima su se istaknuli natjecatelji OŠ Novi Marof koji su uspješno svladali sve protivnike, osiguravši svoje mjesto u završnici natjecanja. Po završetku natjecanja poredak ekipa bio je sljedeći:


1. ŠŠD „Tornado“ OŠ Novi Marof;
2. ŠŠD „Orlić“ II. OŠ Čakovec;
3. ŠŠD „Mladost“ OŠ „Vladimir Nazor“, Virovitica;
4. ŠŠD „ANG“ OŠ „Antun Nemčić Gostovski“, Koprivnica.

   

  Jaka srednjoškolska konkurencija u muškoj kategoriji donijela je pregršt zanimljivih mečeva, a Varaždinskoj županiji još jednog predstavnika u završnim natjecanjima - ekipu Druge gimnazije Varaždin, čiji su natjecatelji u napetoj i zanimljivoj borbi izborili prolazak na državnu završnicu. Nakon odigranih mečeva poredak ekipa bio je sljedeći:


1. ŠŠD Druga gimnazija Varaždin;
2. ŠŠD „Gimnazijalac“, Gimnazija „Josip Slavenski“, Čakovec;
3. ŠŠD „Gimnazijalac“, Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica;
4. ŠŠD „Strukovna“, Strukovna škola Virovitica.

     

   U ženskoj kategoriji natjecateljicama Gospodarske škole Varaždin za dlaku je izmaklo prvo mjesto, kao i odlazak na Državno natjecanje, koje su zasluženo osvojile uigrane Čakovčanke. Na kraju je poredak bio sljedeći:


1. ŠŠD „Svjetlost“, Srednja škola Čakovec;
2. ŠŠD „GOŠK“, Gospodarska škola Varaždin;
3. ŠŠD „Gimnazija“, Gimnazija „Petar Preradović“, Virovitica;
4. ŠŠD „Ivan Seljan“, Srednja škola „Ivan Seljan“, Križevci.

Po završetku natjecanja ravnatelj Ivan Nogić čestitao je svim natjecateljima na fair-play igri te uručio priznanja i zaslužene pehare najuspješnijim ekipama, a sudionicima Državnog natjecanja poželio mnogo sportskih uspjeha i što bolji rezultat na državnoj razini.

Pehar i priznanje preuzela najbolja pojedinka Leona Šantek

Posebne čestitke upućujemo našoj ekipi te im želimo puno uspjeha na Državnom prvenstvu u Poreču!

Doroteja Novosel, 8. r. (za natjecanje „Igram, pišem, lajkam“)


Osnovna škola Ljubešćica