2014-03-13 22:08:34

Prvi put na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“

Učenici naše škole bili su uspješni sudionici Županijskog natjecanja „Čitanjem do zvijezda“, održanog 28. veljače 2014. godine u OŠ Trnovec. Naša se škola prvi put našla na popisu sudionika ovog, sve masovnijeg natjecanja, za čije je provođenje i pripremu natjecatelja bila zadužena knjižničarka Ivana Nogić.  

     Klara Ivanek, Zrinka Bađun i Glorija Ratković natjecale su se u kvizu-znanja (ekipno), a učenica Anja Mikulčić u kategoriji izrade i prezentacije plakata na zadanu temu. Anja je svojim plakatom „Sunce djever i Neva Nevičica“ odlično obradila temu: „Mitološki likovi u djelima Ivane Brlić-Mažuranić“ te je nakon vrlo uspješne prezentacije plakata zauzela drugo mjesto! U kvizu-znanja natjecalo se 19 ekipa (i 57 natjecatelja), a naše natjecateljice bile su odlične osme. Natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ ima i svoju državnu razinu, na koju su se plasirale prve dvije najuspješnije ekipe iz kviza-znanja, dok se, nažalost, iz kategorije plakata plasirala samo učenica koja je osvojila prvo mjesto. 

    Dok su natjecatelji nestrpljivo iščekivali rezultate, vrijeme su kratili gledanjem filma „Street Dance“ i sklapanjem novih poznanstava. Najuspješniji sudionici i njihovi mentori nagrađeni su priznanjima te prigodnim poklonima. S obzirom da sudjeluju prvi put, naši natjecatelji bili su zadovoljni postignutim rezultatima te su se iz Trnovca vratili s lijepim sjećanjima i novim prijateljima.


Osnovna škola Ljubešćica