2014-03-13 22:17:01

Fašničke ludorije

Fašnički utorak i ove su godine obilježile vesele i brojne maškare koje su, makar samo na dva sata, zavladale školom. Maskirani učenici i djelatnici škole ispunili su školsku sportsku dvoranu pjesmom i plesom, a kroz fašničko ludilo vodili su nas učenici Davor Španić i Davor Kušić. Budući da se maskirala većina učenika od prvog do osmog razreda, svaki je razred dobio svojih pet minuta za predstavljanje. Viši razredi pripremili su i svoje grupne koreografije, što je dodatno obogatilo ovogodišnji Fašnik. 

Da u fašničkom kaosu ipak bude reda i pravde, pobrinuo se žiri u sastavu: učiteljice Vesna Bukal, Željka Vugrin, vjeroučitelj Mario Merkaš i učenici Krunoslav Feltrin i Andrija Žugec. Žiri je imao težak posao jer im nije bilo lako izabrati najbolje i najljepše maske. Oni su, također, ocjenjivali naše natjecatelje u Fašničkom talent šou, koji je održan treću godinu zaredom.

Nastupilo je sedam izvođača koji su se predstavili pjesmom, plesom i glumom. Svi izvođači zaslužuju pohvale jer su bili dovoljno hrabri pokazati svoj talent, no na kraju uvijek netko mora pobijediti. Ovogodišnja pobjednica je Doroteja Repnjak koja je žiri i publiku osvojila pjesmom „Zovem da ti čujem glas“. Drugo mjesto osvojila je Viktorija Ratković koja je pjevala pjesmu „Kopija“. Nagrada najboljima, uz pljesak i priznanja, bit će i nastup na završnoj školskoj priredbi.

Na kraju fašničkog plesa žiri je proglasio najbolje maske – u pojedinačnoj i skupnoj konkurenciji, te najbolje plesače.

Originalnim plesnim koracima najviše su se istaknuli: Iva Tomiek, Nikolina Sakač i Marko Kozjak osvojivši 1., 2. i 3. mjesto u konkurenciji najboljih plesača.

U konkurenciji pojedinačnih maski nižih razreda najljepšima su proglašeni:

1. r. Gusarica Emilija,

2. r. Klaunica Nikolina,

 3.a r. Kauboj Gabrijel,

3.b r. Tajanstvena Petra,

4. r. Karla Strašna.

Među najboljim pojedinačnim maskama nižih razreda pobjedu je odnijela Gusarica Emilija, dok je najbolja skupna maska Strava i užas 4. razreda.

Priznanja za najbolje pojedinačne maske viših razreda pripale su:

 5.a r. Medo Dominik,

 5.b r. Župnik Andrija,

 6. r. Anonimus M.,

 7. r. Krvavi Antonio,

 8. r. Super Marta.

Antonio je svojim strašnim izgledom zastrašio cijeli žiri pa je dobio priznanje i za najbolju pojedinačnu masku viših razreda. U kategoriji skupnih maski konkurencija je bila vrlo jaka, no najboljima su proglašeni Anonimusi 6. razreda.

Nakon sedmog sata maske su pale, a vladavina maškara prestala. Do sljedećeg Fašnika i novih ludorija, pozdravlja vas Novinarska grupa koja je za vas izabrala najluđe fotografije!

(više fotografija možete vidjeti u foto-galeriji)


Osnovna škola Ljubešćica