2014-04-11 12:42:46

16. smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije

Pjevački zbor mlađeg uzrasta naše škole sudjelovao je na 16. smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije, koja se održala 9. travnja 2014. godine u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a.

Ovogodišnja Smotra okupila je 12 pjevačkih zborova i 10 vokalno-instrumentalnih sastava. Nakon svečanog otvaranja Smotre, naš zbor imao je čast zapjevati prvi. Jedini je zbor koji je nastupio u revijalnom dijelu zborova A – kategorije, izvodeći pjesme: Šala, Iznad duge i Panis angelicus. Odličnoj izvedbi pridonijela je i sjajna klavirska pratnja profesora Višeslava Jaklina.

U natjecateljskom dijelu iste kategorije nastupilo je 7 zborova, a od zborova B – kategorije jedan je zbor nastupio u revijalnom dijelu, dok su dva zbora sudjelovala u natjecateljskom dijelu. Neki od njih pjevat će i na nadolazećim Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje okupljaju sastave iz cijele Hrvatske. Svakako valja istaknuti da je veliko oduševljenje publike i žirija izazvala pojava Glazbene radionice Prve gimnazije Varaždin koja je nastupala u revijalnom dijelu D – kategorije, izvevši vrlo zanimljiv program hrvatske narodne glazbe.
Svi vokalno-instrumentalni sastavi sudjelovali su u revijalnom dijelu.

Nakon odličnog nastupa uslijedila je šetnja po gradu te ručak u hotelu Turist.

Svevremeni skladatelj J. S. Bach jednom je rekao: „Cilj glazbe je dirnuti srca“. Ako je suditi po ovoj izjavi, naš zbor zasigurno je dirnuo srca žirija čiji su članovi: profesorica Dada Ruža, učiteljica savjetnica Ružica Kapitan i profesor Tomislav Cvrtila, uz pohvale za nastup uputili i poziv zboru, naglasivši da ovim izvedbama zaslužuje da se iduće godine pridruži natjecateljskom dijelu Smotre.

Hvala svim mojim članovima zbora na strpljivosti, upornosti, nesebičnom davanju i zajedništvu!

                                                                                Dirigentica i voditeljica zbora Željka Vugrin


Osnovna škola Ljubešćica