2014-04-29 18:01:58

Nagradna avantura putem evolucije

Učenicima viših razreda nije bilo teško 26. travnja 2014. godine provesti jednu 'radnu'  subotu jer je ona uključivala izlet kao nagradu za prethodni rad, tj. sudjelovanje u humanitarnoj akciji Solidarnost na dijelu. Glavno odredište bila je Krapina, točnije Muzej evolucije i nalazište krapinskih neandertalaca-Hušnjakovo.

Po dolasku u muzej, učenici su pogledali kratak film o nekadašnjem životu neandertalaca, o ljudima koji su bili slični nama, poznavali su vatru, nosili odjeću, izrađivali oruđe, brinuli se o djeci… Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe te je svaka grupa sa svojim vodičem krenula u svijet davne prošlosti. Muzej je podijeljen na nekoliko geoloških era unutar kojih je opisan i detaljno prikazan nastanak i razvoj živog svijeta na zemlji, od najsitnijih organizama do neandertalaca. Ti drevni ljudi koji su živjeli prije 125 000 godina na prostoru današnje Krapine, a potom prije pedesetak tisuća godina zagonetno nestali, danas su oživljeni i ovjekovječeni na najbolji mogući način, u novom Muzeju krapinskih neandertalaca.

 

Nakon obilaska muzeja uslijedilo je još jedno veliko iznenađenje. Na povratku kući posjetili smo stari dvorac Trakošćan u srcu Zagorja. Stari dvorac očarao nas je svojom postojanom ljepotom i posebnošću. Kući smo krenuli puni znanja i lijepih koje ćemo još dugo pamtiti!

Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica