2014-05-12 10:51:22

Naše stolnotenisačice druge u državi!

Da je Ljubeščica mjesto gdje se trenira i igra odličan stolni tenis, dokazale su naše igračice - Leona Šantek (8. r.), Patricija Sakač (8. r.) i Ivona Štriga (4. r.) -  koje su 26. travnja 2014. godine u Poreču, u Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava osvojile sjajno drugo mjesto! 

     U završna natjecanja stolnotenisača plasirali su se samo najbolji - 6 ženskih i 6 muških ekipa iz cijele Hrvatske, pa su naše djevojke imale vrlo jaku konkurenciju. Igrao se odličan tenis, a u napetoj završnici našim je djevojkama 'za dlaku' izmaklo prvo mjesto. Učiteljica Biserka Topolovec bila je uz našu ekipu u Poreču, a uspjeh je komentirala riječima: „Iako smo bili svjesni individualnih kvaliteta naših igračica, osvojeno drugo mjesto ipak je, na neki način, iznenađenje i veliki uspjeh za našu malu školu, kojem smo se samo potajno nadali!“

 

     Bilo je to prvo, i odmah uspješno, sudjelovanje naših učenika-sportaša u Završnici školskih sportskih natjecanja koja su započela još početkom školske godine na razini općina i gradova, a nastavila se županijskim i poluzavršnim natjecanjima. Završnica se, već tradicionalno, održava u Poreču, organizator je Hrvatski školski športski savez, a ove je godine kroz sve razine školskih natjecanja prošlo više od 90.000 učenika. 


Osnovna škola Ljubešćica