2014-05-21 11:50:51

Lektira u kazalištu uz odlične predstave

U sklopu projekta „ Lektira u kazalištu“, koji sufinancira Varaždinska županija, Dječja i lutkarska scena HNK-a u Varaždinu izvela je 9. i 13. svibnja 2014. godine dvije predstave za naše učenike viših i nižih razreda: „Kraljević i prosjak“ te predstavu „I ti ljubav nekom daj“. 

Kazalište su najprije posjetili viši razredi koji su pogledali predstavu „Kraljević i prosjak“, nastalu prema, svima nam poznatom, istoimenom romanu Marka Twaina. Uz odličnu režiju Dubravka Torjanca, u predstavi glume blizanci Filip i Nikša Eldan, Mirjana Sinožić i Zdenko Brlek. Predstavi dodatni šarm daju zanimljivi songovi, scenografija i kostimografija. 

Učenici nižih razreda pogledali su predstavu „I ti ljubav nekom daj“ koja je nastala prema tekstu poznate hrvatske pjesnikinje Vesne Parun, u režiji Ladislava Vindakijevića. U toj veseloj predstavi o napuštenim i izgubljenim psićima glume, plešu i pjevaju: Ljiljana Bogojević, Zdenko Brlek, Hana Hegedušić, Matija Kezel, Nancy Abdel Sakhi, Zvonko Zečević, Beti Lučić i Nikolin Herceg.

Naši su učenici svoje zadovoljstvo viđenim predstavama potvrdili glasnim pljeskom pa neka to bude dobra pozivnica svima vama da dođete u varaždinsko kazalište i pogledate ove odlične predstave.

Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica