2014-05-27 00:10:17

Sudjelovali smo u finalu natjecanja Volim domovinu

Učenici naše škole ove su se godine prvi put uključili u natjecanje Volim domovinu koje se odvijalo on-line, u dva eliminacijska kruga, 8. svibnja te 15. svibnja 2014. godine. Nakon eliminacijskih krugova zbrajali su se rezultati svih natjecatelja te je 10 najboljih izborilo pravo sudjelovanja u finalnom natjecanju u Skradu, u srcu Primorsko-goranske županije.  Među najboljima našla se i naša učenica 8. razreda Zrinka Bađun  koja je u finalu uspješno predstavljala školu, a pripremale su je učiteljice Andreja Vuk i Ivana Nogić.

     Domaćin finalnog natjecanja bila je OŠ Skrad, a Zrinku je pratila učiteljica Ivana Nogić. Šareni hodnici škole domaćina i ljubazni djelatnici na čelu s ravnateljem škole Vjekoslavom Pintarom pružali su ugodnu dobrodošlicu svim natjecateljima i mentorima. Na početku natjecanja svima se najprije obratio ravnatelj OŠ Skrad, potom načelnik Općine i na kraju autor natjecanja i član udruge Ponos domovine Žarko Delač. Uslijedilo je rješavanje testa znanja od 40 pitanja iz hrvatskog jezika, povijesti i zemljopisa u informatičkoj učionici. Učenici su odmah imali priliku usporediti i komentirati svoje rezultate. Sportsko-zabavni dio natjecanja održan je na školskom igralištu i u dvorani škole, a sastojao se od 3 discipline: nošenja jajeta u žlici, gađanja koša košarkaškom loptom u jednoj minuti te ubacivanja teniskih loptica u koš s povezom na očima.

     Po završetku svih natjecanja, proglašeni su rezultati te su natjecateljima dodijeljena priznanja i prigodne nagrade. Naša Zrinka zauzela je osmo mjesto, no važnije od rezultata bilo je druženje svih sudionika koje je završilo zajedničkim  ručkom te, po želji, posjetom zaštićenom krajoliku Zeleni vir gdje su se svi prisutni mogli uvjeriti u ljepote Gorskog kotara. 


Osnovna škola Ljubešćica