2014-06-25 19:55:47

Dan škole uz svečanu priredbu

OŠ Ljubeščica obilježila je Dan škole, već tradicionalno, dvodnevnim događanjima u kojima su sudjelovali svi učenici i djelatnici škole. Tako je 12. lipnja 2014. godine bio 'rezerviran' za završnu školsku priredbu, dok su zadnji dan nastave obilježili raznovrsni sportski susreti.

     Završna priredba održana je pred prepunim tribinama školske sportske dvorane. Prije početka priredbe članovi Novinarske grupe predstavili su posjetiteljima novi broj školskog lista Ljupko te ga 'pustili' u prodaju. Okupljeni roditelji, učenici i gosti mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu u kojem su učenici pokazali kako, osim što mogu dobro učiti, mogu i dobro glumiti, recitirati, pjevati, plesati… U programu je sudjelovalo stotinjak učenika naše škole koje su marljivo i strpljivo pripremali njihovi učitelji: Sanja Horžić, kao glavna koordinatorica priredbe i voditeljica Dramske grupe; Željka Vugrin, kao voditeljica Zbora i Folklorne grupe; Draženka Leljak, kao voditeljica Recitatorske grupe nižih razreda i učiteljica 1. razreda; Dijana Golubić, kao učiteljica 4. razreda; Valentina Grabar, kao voditeljica Medijske grupe, i naša suradnica Marta Žugec kao voditeljica Aerobic grupe. Ulogu voditeljica cijelog programa odlično su odradile osmašice Katarina Horvatić, Ana Horvatić, Doroteja Novosel i Daria Štriga.

     Priredba je započela pomalo neuobičajeno, animiranim filmom Anubisovo blago, uratkom Medijske grupe, kojim će se predstaviti i na predstojećoj Smotri hrvatskog školskog filma. Potom su se predstavili učenici 4. razreda koji su svojom scenskom igrom Naše školovanje pokušali dati presjek svog dosadašnjeg školovanja.

Publiku su atraktivnim kaubojskim plesom 'digle na noge' članice Aerobic grupe,

nakon kojih su nastupili članovi Recitatorske grupe izvodeći stihove o Domovini i odgovarajući na pitanje Što ima ljeto.

Zanimljiv nastup imali su učenici 1. razreda koji su hrabro stali pred publiku izvodeći igrokaz o omiljenoj temi - Ljetnim praznicima, uz pjesmu Kad si sretan.

Gledatelje je, već očekivano, oduševio Davor Kušić koji je ponovno zablistao u ulozi zavodnika, tj. Heroja s plaže,

a svoj veliki talent pokazala je i učenica Maria Horvatić koja je izvela kratak klavirski program.

Imali smo priliku vidjeti i članove Dramske grupe viših razreda koji su izveli scenske igre Na fejsu i Proslava rođendana.

Članovi zbora nižeg i višeg uzrasta predstavili su se programom koji su izveli na županijskoj Smotri pjesničkog stvaralaštva izvodeći skladbe: Panis angelicus, Šala i Iznad duge.

Budući da je završna priredba bila zamišljena kao spoj modernog i tradicionalnog, nastupile su i obje skupine školskih folkloraša izvodeći nove koreografije, uz podršku tamburaša KUD-a „Ljuba voda“.

     Okupljenima se na kraju obratio i ravnatelj škole Ivan Nogić koji je zahvalio svim izvođačima i njihovim voditeljima na prekrasnom programu, kao i roditeljima na iskazanoj podršci te istaknuo najveće uspjehe koje su učenici naše škole postigli na ovogodišnjim natjecanjima. Podijelio je priznanja i nagrade, vrijedne knjige, učenicima koji su bili sudionici državnih i županijskih natjecanja. 


Osnovna škola Ljubešćica