2014-09-21 22:01:43

Uzbuđenje zbog početka nove školske godine

Nešto kasnije nego prethodnih godina, 8. rujna 2014. godine, oglasilo se školsko zvono i time označilo početak nastave u novoj školskoj godini. Prvi dan škole najviše su iščekivali mali prvašići koji u pratnji roditelja po prvi put sjeli u školske klupe. 

Osamnaestero novih đaka dočekala je njihova učiteljica Dijana Golubić koja je za đake-prvake i njihove roditelje pripremila mnoštvo zanimljivih i korisnih materijala za što bolji zajednički početak. Učiteljica je svojim uzbuđenim đacima obećala da će u školi učiti uz puno igre, zabave i smijeha. Pozdravio ih je i ravnatelj škole Ivan Nogić, poželjevši im dobrodošlicu u našu školu te da se dobro snađu u školskim obvezama.

Svi ostali učenici (2. – 8. r.) te njihovi učitelji obilježili su prvi dan škole prigodnim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Stjepan Makar u župnoj crkvi u Ljubeščici. U svojim molitvama zazivali su pomoć Duha Svetoga da ova školska godine svima bude što uspješnija, da učenici prikupe što više novih znanja i vještina, ali i da budu bolji jedni prema drugima. Učenike su na klupama dočekali udžbenici koje su sufinancirali Općina Ljubeščica i Grad Varaždinske Toplice (za učenike iz Čurilovca) te Varaždinska županija, što je, barem jednim dijelom, olakšalo roditeljima početak školske godine. 


Osnovna škola Ljubešćica