2014-09-21 22:28:19

Olimpijski dan – sport za sve, bez obzira na godine!

Svi učenici i učitelji naše škole s veseljem su 10. rujna 2014. godine obukli bijele majice i uključili se u program Olimpijski dan s ciljem podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih. Također, cilj je i promicanje zdravog načina života. Vođeni ovim ciljevima učenici i učitelji naše škole brojnim su sportskim aktivnostima obilježili kraj nastavnog dana. 

Nakon uvodnih riječi učiteljice Biserke Topolovec i uputa o načinu provođenja natjecanja te važnosti fair-play igre, učenici su odmjerili snage u svojim najdražim sportskim igrama: niži razredi u graničaru i štafetnim igrama, a viši razredi, također, u graničaru te odbojci i nogometu. Najspretniji u izbjegavanju lopte bili su učenici petog i šestog razreda, ali ni kod učenika ostalih razreda nije nedostajalo borbenosti.

 

Učenici sedmog i osmog razreda, točnije dječaci, odigrali su jedan mini turnir u nogometu. Iako pobjeda nije bila u prvom planu, spomenimo da su najspretniji u nogometu bili učenici osmog razreda. Djevojke su se nadmetale u rukometu, a najviše su pokazale učenice sedmog razreda. Gromoglasno navijanje pratilo je nastupe svih sudionika Olimpijskog dana koji su na najbolji mogući način pokazali kako sport može i treba predstavljati kulturu življenja svakog pojedinca, bez obzira na godine. 


Osnovna škola Ljubešćica