2014-10-17 13:11:08

U akciji „Solidarnost na djelu – Priča za pet“

Učenici viših razreda naše škole i ove su se godine spremno odazvali akciji Crvenog križa "Solidarnost na djelu 2014.", pod motom „Priča za pet'“. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se od 9. listopada provodila u svih 130 društava Republike Hrvatske. Za provođenje akcije na našem području zaduženo je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof akciju koje akciju, već tradicionalno, provodi u suradnji s osnovnim školama. 

Na području Općine Ljubešćica pomoć je prikupljalo 53 naših učenika-volontera na 13 sabirnih mjesta. Budući je ove godine naglasak bio na doniranju novčanih sredstava, prikupljen je nešto veći iznos nego prijašnjih godina – oko 4000,00 kuna. Spomenuta sredstva utrošit će se za kupnju božićnih prehrambeno-higijenskih paketa za one kojima je pomoć potrebna, dok prikupljene namirnice ostaju u školi te će se koristiti za potrebe školske kuhinje.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu akcije „Solidarnost na djelu“ te vas pozivamo da i dalje zajednički pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Osnovna škola Ljubešćica