2014-10-30 08:55:13

Dani kruha uz mirise i okuse zavičaja

Svoju zahvalnosti za kruh svagdašnji, kao i ostale plodove zemlje, učenici i djelatnici naše škole iskazali su zajedničkom molitvom koju je predvodio vlč. Stjepan Makar 17. listopada 2014. godine.  

Naime, toga su dana učenici i roditelji ispunili stolove u našoj sportskoj dvorani obiljem slanih i slatkih poslastica koje su dvoranu ispunile zamamnim mirisima domaćega kruha, kiflica, pereca, kolača, pripremljenih prema tradicionalnim receptima našega kraja. Blagoslovu hrane prethodio je prigodan program u kojem su nastupili članovi Recitatorske grupe nižih razreda, članovi Dramske grupe viših razreda te Mali zbor uz klavirsku pratnju učenice Marije Horvatić. Dvoranom su odjekivali veseli tonovi i stihovi o važnosti kruha i hrane koji su sve sudionike ove svečanosti, na najljepši mogući način, uveli u zajedničko blagovanje.

Prije blagovanja učitelji su izabrali najzanimljivije i najljepše jestive „kreacije“ te ih izdvojili  za predstavljanje škole na Županijskoj smotri Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Varaždinu.

Ostala blagoslovljena hrana odnesena je u učionice gdje su učenici i učitelji zajedno blagovali i uživali. Bio je to lijep dan ispunjen još ljepšim mirisima i okusima zavičaja.

Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica