2014-10-30 09:04:02

Od zdravih namirnica do zdravlja

I ove školske godine naša je škola imala zapaženo mjesto na  Županijskoj smotri Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koja je održana je u Varaždinu 18. listopada 2014. godine. Zahvaljujući roditeljima Miroslavu Tomieku i Mihaeli Dvorski, naši su učenici, kao i štand te izlošci, s(p)retno stigli do Franjevačkog trga gdje se formirala dugačka kolona brojnih maštovito uređenih štandova osnovnih i srednjih škola, sudionika Smotre.

     Školu su u ljubeškim narodnim nošnjama odlično predstavljale učenice Marta Dvorski, Emilija Mikulčić i Martina Mikulčić, dok je učenica Laura Štriga odjenula, na iznenađenje mnogih prolaznika, svoju rusku nošnju, iz okolice Moskve.

     Izložbeni prostor naše škole osmislile su i uredile učiteljice Mateja Ratković, Iva Kelemen Ivančić, defektologinja Mirjana Darabuš i knjižničarka Ivana Nogić, naravno, uz pomoć vrijednih i kreativnih roditelja i baka koji su ispekli ukusna slatka i slana jela prema receptima našega kraja. Tema našeg izložbenog prostora bila je Od zdravih namirnica do zdravlja, stoga smo predstavili zdrave namirnice koje uzgajamo i proizvodimo u školskom voćnjaku, poput ekološki uzgojenih jabuka, oraha, prirodnog pekmeza od šljiva i prirodnog meda. Zdrave namirnice popratili smo slanim i slatkim jelima u kojima su uz ove zdrave sastojke, upotrijebljene i ekološki uzgojene žitarice. Glavna poruka našeg izložbenog prostora – svakodnevna konzumacija ovih zdravih i jednostavnih namirnica najsigurniji je put do zdravlja – prepoznata je od strane stručnog povjerenstva i brojnih prolaznika koji su pohvalili naš trud i vrlo rado kušali sve što smo spravili i izložili. Posebne pohvale dobila je naša elegantna gospođa Jesen kojoj je, samo za potrebe Smotre, učiteljica Mateja Ratković odjenula ekološki urešenu haljinu.

     Naši predstavnici i predstavnice uživali su u ljepoti Varaždina kojem su maštoviti štandovi s mirisnim plodovima i jelima odjenuli prekrasno jesensko ruho.

Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica