2014-10-30 09:11:50

Mali mraf za veliku nagradu

34. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“- Sv. Ivan Zelina 2014.  održana je 25. listopada 2014. godine, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije i Grada Sv. Ivana Zeline. Naša je škola, već tradicionalno, vrlo uspješna sudionica te smo i ove godine imali nagrađenu predstavnicu: Klaru Ivanek, učenicu 7. razreda, koja je na zelinskoj pozornici oduševila prosudbeno povjerenstvo svojom pjesmom Da sem mali mraf, i osvojila 'najveću' moguću nagradu -  vrijedan kamin koji daruje sponzor Smotre „Betonara Fučkan“. Vrijednom nagradom organizatora Smotre nagrađena je i Klarina mentorica učiteljica Sanja Horžić.

     I ove je godine Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dr.sc. Ivo Kalinski (predsjednik), prof.dr.sc. Joža Skok i dr.sc. Božica Pažur odradio vrlo zahtjevan posao – od čak 358 dječjih pjesama pristiglih na natječaj odabrali su 66 pjesama koje su objavljene u zbirci pod naslovom Vrabec na oblaku, izdvojivši 34 najbolje pjesme za javno izvođenje. Sam program započeo je u 9 sati u Gradskoj vijećnici svečanim dočekom svih sudionika i uzvanika, a nastavio se dječjim recitalom te bogatim glazbeno-scenskim programom u Dvorani „Kraluš“.  U glavnom dijelu programa nastupilo je 34 najboljih ovogodišnjih mladih kajkavskih pjesnika iz svih kajkavskih krajeva, među kojima je svoje istaknuto mjesto našla i naša Klara. Program su svojim vođenjem obogatili najpoznatiji kajkavski voditeljski duo: Vid Balog i Adam Končić, a  nastupili su i glazbeni umjetnici Blue World trio, učenici osnovnih škola Dragutina Domjanića iz Sv. Ivana Zeline i K.Š. Đalskog iz Donje Zeline te mladi glumci Dječje scene Zelinskog amaterskog kazališta „ZamKa“.

    Na kraju Smotre  uručene su nagrade najboljim sudionicima, no sa sigurnošću možemo tvrditi da nitko nije otišao iz Zeline razočaran. Naprotiv, mnogima je ljepota kajkavske riječi koja je osvajala sa zelinske pozornice poslužila kao nadahnuće za nove, još ljepše kajkavske stihove, stoga organizator, Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina, zaslužuje sve pohvale.


Osnovna škola Ljubešćica