2014-11-13 12:03:23

Najčitač Davor Španić nagrađen na svečanosti Dana hrvatskih knjižnica

Učenik Davor Španić, najčitač naše škole u školskoj godini 2013./2014., i knjižničarka Ivana Nogić sudjelovali su u svečanoj proslavi obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2014. godine. Proslava je upriličena u Županijskoj palači, a tim su povodom najčitačima osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije dodijeljene i prigodne nagrade koje im su im uručili zamjenik župana Alen Kišić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek. 

     Samoj svečanosti  prisustvovalo je 33 učenika osnovnih te 8 učenika srednjih škola, kao i njihovi knjižničari, a učenici su nagrađeni prigodnom knjigom „Kradljivica knjiga“. Proglašeni su i najčitači u konkurenciji osnovnih i srednjih škola naše županije koji su primili posebne čestitke i nagrade. Zamjenik župana Kišić istaknuo je kako broj knjiga koje su pročitali učenici nije mali i da je to velika stvar za same učenike jer se na taj način potiče njihova kreativnost i osobni razvoj.

     Bila je ovo odlična prigoda za pohvalu i nagradu učeničkog truda i ljubavi prema knjizi i čitanju, što bi mogao biti dobar poticaj ostalim učenicima da što više i bolje čitaju. Predstavnici Županije najavili su kako će obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica postati tradicija jer knjižnice i čitanje, svakako, zaslužuju svoj dan, barem jednom godišnje.

 


Osnovna škola Ljubešćica