2014-12-02 08:55:39

Naši vjerni čuvari kaja

Ove je godine održana 23. po redu Kajkavijada, popularna dječja revijalna manifestacija kojoj je cilj očuvanje kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine. Kajkavijada je 15. i 16. studenoga u Varaždinske Toplice dovela preko 1000 djece, od vrtićke do mladenačke dobi, koja su na pozornici Kongresne dvorane hotela Minerva izvodila recitacije, igrokaze i scenske igre te pjesme i plesove, što je bio odličan podsjetnik na glazbenu i književnu baštinu našega kajkavskog izričaja. Zapažen nastup imali su i naši učenici - članovi dramske grupe viših razreda te naši folkloraši – vjerni čuvari kaja u našoj školi. Kao voditeljica programa uspješno se okušala naša petašica Marta Ivanek

Članovi dramske grupe uvježbali su i izveli humorističnu scensku igru Dedek i internet. Nastupili su učenici 6.a i 6.b razreda: Tea Štriga, Maria Horvatić, Petra Zvonar, Nikolina Bahunek, Ana Tomiek, Karla Klarić, Ivana Repnjak, Karla Horvatić, Dino Bađun, Ivan Žugec, Andrija Legin i Patrik Sabolić kojima čestitamo na uspješnom nastupu. Učenike je pripremala i vodila učiteljica Sanja Horžić.

Naših 18 folkloraša od 2. do 6. razreda za ovu su prigodu izveli plesove: Rašpa, Klinček stoji pod oblokom, Igrajte nam mužikaši, Oberštajer i Podmostec kojima su pokazali ljepotu ljubeške nošnje i raskoš plesova našega kraja. Učenike je pripremala i vodila učiteljica Željka Vugrin, a posebnu zahvalu za uspješnu suradnju upućujemo tamburašima KUD-a „Ljuba voda“ i njihovom voditelju Ratku Kadoviću koji svojom tamburaškom pratnjom uvijek lijepo zaokruže nastupe naših folkloraša.


Osnovna škola Ljubešćica