2014-12-08 22:44:38

Sv. Nikola donio darove

Na radost najmlađih mještana Općine Ljubeščica, dan uoči samog blagdana Sv. Nikole u našu školsku sportsku dvoranu stigao je sveti Nikola s kutijama punim darova. Veselom pjesmom i plesom uspjela su ga dozvati djeca iz vrtića Zeko i učenici naše škole pripremivši mu zanimljiv program. 

Djeca iz vrtića otpjevala su i otplesala  pjesme „Darovi“ i „Darove nam Niko daj!“ te su recitirali stihove „Pozor, pozor: čizme u prozor!“ i „Doček svetog Nikole“. Naši recitatori nižih razreda izveli su igrokaz „U noći Sv. Nikole“ i recitaciju „Sveti Nikola“, a članovi dramske grupe 5. razreda i pjevački zbor nižih razreda glazbeno-scensku igru „Postoji li sv. Nikola?“. Zboraše je na klaviru pratila učenica Marija Horvatić, dok su voditeljski posao odlično odradili Ana Tomiek i Ertik Trakoštanec. U jednom se trenutku ukazao čak i Krampus, ali kako među djecom nije mogao naći onu zločestu, brzo je nestao i nastavio svoju potragu u nekom drugom mjestu.

„Čuo sam da ste svi bili dobri i zato sam vam došao", kazao je sv. Nikola dječici koja su s velikom radošću primala darove iz njegovih ruku. Darove je osigurala Općina Ljubeščica.

 


Osnovna škola Ljubešćica