2014-12-31 16:58:29

Božićna priredba donijela radost Božića

Učenici i učitelji naše škole ove su se godine posebno potrudili da što bolje dočaraju ugođaj Božića tako što su uvježbali brojne prigodne pjesme, plesove, scenske igre, pa čak i mjuzikl, te su ih izveli na svečanoj božićnoj priredbi 19. prosinca 2014. godine. Potporu izvođačima došli su pružiti brojni roditelji i prijatelji tako da je školska dvorana bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

Atraktivnu scenu, koju su uredili i postavili djelatnici škole, prema zamislima učiteljice Mateje Ratković, oslikala je učiteljica Dina Zebec što je, uvelike, 'podiglo' sve nastupe. Učenici 7. razreda tom su prigodom pripremili domaće kolače i prigodne ukrase koje su izložili i prodavali, a sav prihod namijenjen je za dodatne sadržaje tijekom nadolazećeg maturalnog putovanja.

Kroz raznovrstan program posjetitelje su spretno vodile učenice Tiana Sakač i Monika Mikulčić, a čast da otvori priredbu dobila je učenica Klara Ivanek koja je izvela svoje kajkavske uspješnice. Potom je publika zaplesala uz razigrane članice plesne skupine PlayDance koje vodi Marta Žugec, a nakon plesa uslijedio je red smijeha uz Dramsku družinu 6. razreda koja je publiku zabavila scenskom igrom Dedek i internet. O Božićnoj noći govorili su Recitatori nižih razreda koji su, također, izveli i igrokaze Božićni ukrasi i Razgovor s pastirima, upotpunivši glumu zanimljivim kostimima. Originalne kostime, te dobar spoj glume, pjesme i glazbe mogli smo vidjeti i u mjuziklu Gabrijelova priča koji su izveli članovi Dramske grupe 7. razreda i naši Zboraši. Svojim instrumentalnim umijećem publiku su očarali polaznici Osnovne glazbene škole „Ivan Padovec“ u Novom Marofu: učenica Marija Horvatić na klaviru te, po prvi put, učenik 4.b razreda Ivan Toma na harmonici. Publika je željno iščekivala i nastup folkoraša koji su nastupili na kraju programa i oduševili uz koreografiju plesova Rašpa, Igrajte na mužikaši, Klinček stoji pod oblukom i Podmostec. Učenike su za nastupe pripremale i vodile učiteljice Željka Vugrin, Draženka Leljak i Sanja Horžić, koja je ujedno bila i glavna koordinatorica programa.

Na kraju se prigodnim riječima obratio ravnatelj škole Ivan Nogić koji je svim učenicima i učiteljima čestitao na odličnim nastupima, zahvalio posjetiteljima na dolasku i podršci te poželio svima puno zadovoljstva u nadolazećim blagdanima, kao i uspjeha u 2015. godini. 


Osnovna škola Ljubešćica