2018-10-02 08:48:19

EUROPÄISCHER TAG DER SPRACHEN

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Toga dana slavimo jezičnu raznolikost našeg kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a te oko 60 manjinskih jezika i još mnogo drugih jezika koje govore ljudi iz drugih dijelova svijeta. Tim povodom naša se škola našla među dvadesetak škola Varaždinske županije koje su 29. rujna na Franjevačkom trgu u Varaždinu predstavljale njemački jezik.

Škole Varaždinske županije posebno su aktivne u predstavljanju i promicanju njemačkog jezika pa se tako i ove godine 29. rujna na Franjevačkom trgu u Varaždinu okupilo dvadesetak osnovnih i nekoliko srednjih škola koje su predstavile brojne aktivnosti na njemačkom jeziku, i to sve već deveti put zaredom! Naši predstavnici bili su članovi Njemačke grupa Ringelspiel, učenici 7. i 8.b razreda, koji su se s učiteljicom njemačkog jezika Jasnom Šprem Gušić te učiteljicom u pratnji Silvijom Kontrec ugodno proveli i zabavili.

Predstavili su se raznim rukotvorinama koje su dijelili prolaznicima: od vunenih narukvica u bojama njemačke zastave do ukrasnih listića s njemačkim izrekama. Najveći hit na našem štandu bilo je, svakako, „Iznenađenje iz Crne šume“, tj. „Schwarzwälder Überraschung“. Prolaznici su promijenjenu verziju schwarzwald torte u čaši prihvatili s oduševljenjem!

Do sljedeće godine na Europskom danu jezika, vaša Njemačka grupa Ringelspiel!

Tekst i fotografije: Jasna Šprem Gušić, učiteljica njemačkog jezika


Osnovna škola Ljubešćica