2018-10-18 10:17:03

Domaćinstvo pripremilo užinu za sve

     U sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u srijedu 17. listopada 2018. godine održana je radionica u suradnji s gospođom Nikolinom Mikulčić, s kojom smo već prošle godine vrlo uspješno surađivali. Sudjelovali su učenici 3. razreda, članovi grupe Domaćinstvo. Za razliku od prošle godine kada su se pripremali klipići, ove su se godine radile picete, i to kao užina za sve učenike i učitelje naše škole.

     Gospođa Nikolina i naša kuharica pripremile su odmah ujutro tijesto i kad je zazvonilo za prvi sat, zabava je počela! Najprije se tijesto valjalo, pa rezalo, pa mazalo kečapom. Na njega se stavila šunka za picu, sir i malo origana. Sve se to prebacilo na lim za pečenje i u pećnicu na desetak minuta. Mirisi su se širili cijelom školom, a zvono za užinu nije htjelo zazvoniti cijelu vječnost.... Napokon je zazvonilo za veliki odmor! Poslastice za probirljiva nepca našeg stručnog žirija bile su spremne! Zasigurno su bile odlične obzirom da su nestale za tren oka, a red za „repete“ se i nakon zvona za početak sata nije smanjivao!!!

     Iako toga dana učenici nisu sjedili u klupama, nisu otvarali knjige, rješavali zadatke i učili kao svakoga dana, naučili su nešto jako važno: da se vrijednim i marljivim ručicama, trudom i upornošću sve može učiniti... Samo je nebo granica... I na tome treba biti zahvalan svakoga dana!

     Veliko hvala gospođi Nikolini, našoj kuharici i spremačicama bez kojih ovu radionicu ne bi bilo moguće realizirati. Članovi grupe Domaćinstvo već planiraju nove akcije i nova druženja, čemu se jako vesele.

Učenici 3. razreda, članovi grupe Domaćinstvo, i učiteljica Valentina Grabar


Osnovna škola Ljubešćica