2018-10-18 12:51:33

Kruh, najslađa hrana

     Zahvalnosti za kruh i plodove zemlje i ove smo godine svečano izrazili u našoj školi 18. listopada kada su se već od ranog jutra školom širili slasni mirisi kruha, peciva, kolača i raznih drugih slastica.

     Naši učenici, uz pomoć svojih roditelja, zaista su se potrudili oko njihove pripreme tako da je zajednički stol u školskoj dvorani opet bio vrijedan divljenja. Prije blagoslova kruha i plodova zemlje izveden je kratki program koji su pripremili učiteljice Draženka Leljak i Jasna Šprem Gušić  te učitelj Mladen Fotak. Program su vodile učenice 2. razreda Lana Horvatić i Emilija Horžić, a kruhu u čast nastupili su Mali recitatori 2. i 3. razreda koji su izveli recitacije: „Kruh, najslađa hrana“, „Kruh moje bake“, „Raspjevana pekarnica“ i „Miris majčina kruha“. Mali zbor izveo je tri prigodne pjesme: „Kruh“, „Žuta pjesma“ i „Primi ove darove naš Oče“, uz klavirsku pratnju učitelja Mladena Fotaka. Učenici 3. razreda izveli su pjesmu na njemačkom jeziku u čast jeseni „Herbst ist da“.

     

     Nakon programa naš vlč. Stjepan Makar blagoslovio je svečani stol i  sve okupljene, a nakon zajedničkog dijela slavlja obilježavanje Dana kruha nastavilo se u kasnije učionicama gdje su učenici blagovali i iskazivali pohvale kruhu izradom tematskih plakata i slika i pisanjem literarnih radova kojima su ukrasili učionice i ulaz u školu.

     Budući da se 18. listopada obilježava i Dan kravate, naši učenici i djelatnici kravatom su upotpunili svoje svakodnevne odjevne kombinacije.


Osnovna škola Ljubešćica