2018-10-23 13:28:49

Sadnja kestena

O odličnoj suradnji institucija s područja Općine Ljubešćica može posvjedočiti sadnja kestena koju je u subotu 20. listopada 2018. organizirala Općina Ljubešćica s Udrugom hrvatskih branitelja. U akciju sadnje kestena uz cestu pokraj Protupožarnog centra ukjučili su se i učenici OŠ Ljubešćica (Patrik Jakopec, Matija Španić, Emanuel Smoljanović, Nikola Žugec, Damjan Tomiek i Denis Tuđan) predvođeni domarom Željkom Horžićem.

Sa sadnjom kestena započelo se u devet sati uz mirise svježe pečenih kestena, a nakon sadnje svi su se sudionici zabavili na prigodnom domjenku.

Općina Ljubešćica poklonila je Osnovnoj školi Ljubešćica tri kestena koje će učenici s domarom posadili u okolici školskog pčelinjaka kako bi u budućnosti pčelama poslužili za proizvodnju meda.

Učenicima će sadnja kestena zauvijek ostati u sjećanju kao oblik druženja i zabave, a jednog će dana, prolazeći kraj kestena, svojoj djeci pričati kako su oni zasadili te kestene za vrijeme svog osnovnoškolskog obrazovanja.

Tekst: Željko Horžić, domar

 

Dodatak:

Dana 26. listopada učenici i domar posadili su kestene kod školskog voćnjaka. Istog dana postavili su kućice za ptice u parku ispred škole.

 

 


Osnovna škola Ljubešćica