2018-11-18 21:10:12

Nakon Županijske palače tragali za blagom

     U četvrtak, 15.11.2018. godine, učenici trećeg i četvrtog razreda, u pratnji svojih učiteljica Božice Šantek i Valentine Grabar te učiteljice Valentine Ivanušec i mame Monike Sakač, odradili su zanimljivu terensku nastavu u Varaždinu. Najprije su posjetili Županijsku palaču kako bi se upoznali s poviješću i načinom rada Varaždinske županije, što im je ispričao zamjenik župana Tomislav Paljak. Nakon Županijske palače krenuli su varaždinskom ulicama u potragu za blagom.

     U Županijskoj palači učenici su pažljivo slušali o povijesti naše županije, ali i o svemu što se trenutno provodi, što je izazvalo njihovu znatiželju pa su zamjeniku župana postavili brojna pitanja i upijali odgovore na njih. Najviše ih je razveselio odlazak u Malu dvoranu gdje se održavaju sastanci jer su tamo proglasili svoga župana – učenika 4. razreda Nevena Bukovčana, i njegove zamjenike.

     Nakon posjeta Županijskoj palači uslijedila je „Potraga za blagom“. Učenici su se, podijeljeni u grupe, trebali snalaziti čitajući plan grada te tako potražiti tragove skrivene na raznim mjestima koji su ih vodili do blaga. Priprema, pozor, sad i trka je počela! Jurilo se, žurilo, čitalo karte, stajalo, vraćalo, dogovaralo, pregovaralo, objašnjavalo.... I tako punih deset minuta!  Napokon, stigli su i do „blaga“, zaslužene slatke nagrade – čokoladnih žele bombona.

     Vrijeme je proletjelo! Učenici su puno naučili o povijesti i načinu rada naše županije, te su na zanimljiv način provjerili svoje snalaženje u prostoru. No, najvažnije od svega što su na terenskoj nastavi spoznali da zajedničkim snagama mogu učiniti puno više nego sami! Jer ipak - složna braća kuću grade! Nadamo se da na to „blago“ nikada neće zaboraviti!

Tekst i fotografije: učiteljica Valentina Grabar


Osnovna škola Ljubešćica