2018-11-26 13:50:49

Na 26. „Kajkavijadi“ predstavili se bogatim programom

     Ovogodišnja 26. po redu Kajkavijada u Varaždinskim Toplicama održana je 24. i 25. studenoga 2018. godine. Naša je škola, već 26. godinu zaredom, vjerni sudionik Kajkavijade. Ove su se godine 25. studenoga predstavili članovi Dramske družine 6. razreda, Folklorna skupina nižih razreda  i učenica Lira Hajsok.

     Pozornicu kongresne dvorane Minerva najprije su zauzele članice Dramske družine, šestasice: Željka Bukovčan, Janja Dvorski, Tatjana Gotić, Viktorija Gotić, Magdalena Horg, Sara Horvatić, Dora Ivanek, Emilija Knapić, Ines Sakač, Lara Sakač, Laura Sakač i Iva Tomijek. Izvele su dramsko-scensku igru ,,Božićek“  koju su uvježbavale uz pomoć  mentorice Sanje Horžić. Osim što su glumile, Magdalena i Sara su za vrijeme predstave svirale božićne skladbe na klarinetu, što je bila odlična glazbena podloga radnji predstave.

     Nakon „Božićeka“ nastupila je naša Folklorna skupina koja je izvela Splet narodnih plesova. Plesali su učenici od prvog do četvrtog razreda, a uvježbala ih je učiteljica Valentina Ivanušec. Za glazbenu pratnju bili su zaduženi tamburaši KUD-a „Ljuba voda“ Ljubešćica, pod vodstvom Radojka Kadovića.

     Naš nastup zaokružila je učenica 8.b razreda Lira Hajsok koja je izvela svoju pjesmu „Cvetek“ . Uvježbala ju je, također, učiteljica Sanja Horžić.

     Naši izvođači bili su zadovoljni svojim nastupom, no rado su pogledali i što su ostali pripremili za nastup na Kajkavijadi. Svi sudionici dobili su priznanja koja će ih zauvijek prisjećati na 26. Kajkavijadu.

                                                                              Novinarska grupa


Osnovna škola Ljubešćica