2018-12-10 14:14:12

"Večer matematike" za sve generacije

     Nakon što je 6. prosinca Nikola podijelio darove, svi učenici i učitelji naše škole te 50-ak roditelja bili su dio 5. po redu „Večeri matematike“. Uz mnogo smijeha učenici su, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, rješavali zanimljive zadatke, igrali različite matematičke igre, zajedno se družili te pritom dobro zabavljali.

     Najviše roditelja bilo je, očekivano, u radionici 1. razreda gdje su svi sudionici bili vrlo raspoloženi za matematičke igre. 

Posjećene su bile i radionice 2. i 3. razreda gdje su se u natjecateljskom duhu igrale, također, vrlo zanimljive igre.

U ostalim razredima broj roditelja bio je znatno manji, no to nije umanjilo njihovo zabavu uz matematičke zadatke.

     „Večer matematike" je projekt Hrvatskog matematičkog društva koji se izvodi u školama širom Hrvatske s ciljem  poticanja i razvijanja pozitivnog stava učenika prema matematici. Također, jedan od važnih ciljeva je i zajedničko druženje roditelja, djece i učitelja uz zabavnu stranu matematike te međusobno pomaganje i razumijevanje. Budući da zajedničko sudjelovanje roditelja i učenika u školskim aktivnostima pozitivno utječe na rezultate učenika,  pohvaljujemo sve roditelje koji su se odazvali na „Večer matematike“, a sve one koji su je propustili pozivamo da nam se, svakako, priključe sljedeće godine.

     Matematičke igre i zadatke odabrala je i pripremila, u suradnji s učiteljicama razredne nastave, koordinatorica „Večeri matematike“, učiteljica Vesna Bukal.


Osnovna škola Ljubešćica