2018-12-15 21:20:58

Likovni rad učenice Emilije Knapić putuje u Japan

     Naši mladi umjetnici javili su se na likovni natječaj Hrvatskog školskog muzeja za 20. Bienalnu međunarodnu izložbu dječje umjetnosti Kanagawa u Japanu, a među najboljim radovima našao se i rad učenice 6. razreda Emilije Knapić.  

     Svake druge godine Hrvatski školski muzej na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) te u suradnji s Veleposlanstvom Japana objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina, na slobodnu temu.

     Nakon što je na Natječaj pristiglo 1125 radova iz cijele Hrvatske, stručno povjerenstvo u Hrvatskom školskom muzeju odabralo je 147 najboljih radova koji će biti poslani na međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Tako se među radovima odabranima za izložbu u Japanu našao rad naše učenice Emilije Knapić koja je radila prema uputama svoje učiteljice likovne kulture Ivanke Hodja Kukuovačec.

     Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta.

     Čestitamo našoj Emiliji i njezinoj mentorici sa željom dobrog uspjeha u Japanu!


Osnovna škola Ljubešćica