2019-02-04 14:07:28

Međuopćinska smotra LiDraNo 2019.

     Čak 22 učenika naše škole sudjelovalo je na ovogodišnjoj Međuopćinskoj smotri LiDraNo, održanoj 29. siječnja u KC „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Domaćin Smotre bila je OŠ Podrute, a naši su se učenici uspješno predstavili u kategorijama literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva. Najuspješniji lidranovci bili su Patrik Jakopec i Antonija Sakač čiji su literarni i novinarski radovi poslani na županijsku Smotru.

     U kategoriji literarnog izraza pristiglo je 17 radova, od čega je Stručno povjerenstvo izabralo njih 6 za Županijsku smotru. Među 6 najboljih našla se i pjesma učenika 5. razreda Patrika Jakopca „Dok Te pogledam…“ (mentorica Sanja Horžić). U ovoj kategoriji još su se natjecali i sljedeći učenici: Jasmina Klopotan s pjesmom „Ljubavni znak“, Lira Hajsok s pjesmom „Orhideja“, Sara Horvatić s pjesmom „Budućnost u mojoj glavi“ te Iva Tomiek s pjesmom „Vatreni“. Mentorica navedenih učenica bila je učiteljica Sanja Horžić.

     U kategoriji samostalnih novinarskih radova Školu su predstavljale novinarke Jasmina Klopotan te Antonija Sakač. Jasmina je napisala članak „Ovisni o internetu“, a Antonija članak „Djeca rastu od ljubavi“. Od 9 pristiglih radova iz svih škola, Povjerenstvo je Antonijin rad uvrstilo među 5 najboljih čime se plasirala na Županijsku smotru. Naše je novinarke pripremala i vodila knjižničarka Ivana Nogić.

     Na pozornici KC „Ivan Rabuzin“ predstavili su se i naši glumci, i to u brojnom sastavu. U konkurenciji pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa monologe su izvele učenice Dora Ivanek, koja je svojim monologom iz djela „Što mi se to događa“ i otvorila Smotru, te Iva Tomiek koja je izvela ulomak iz djela „Tajni leksikon“.

     U kategoriji skupnih nastupa predstavila se Dramska skupina učenika 5. razreda s dramsko-scenskom igrom „Grinch“ te Dramska skupina učenika 6. razreda koja je izvela svoje viđenje poznate bajke o „Shreku“. Naše je glumce vodila i pripremala učiteljica Sanja Horžić.

Naši novinari pratili su lidranovce na pozornici i iza nje:

- pripreme u garderobi

- nastup Dore Ivanek

- nastup Ive Tomiek

- dramsko-scensku igru "Shrek" izveli su članovi Dramske grupe 6. razreda

- Dramska grupa 5. razreda izvela je "Grincha"

- pristigle literarne i novinarske radove moglo se pročitati u holu KC "Ivan Rabuzin"

- naše novinarke u iščekivanju rezultata

- članovi stručnih povjerenstava na kraju Smotre objavili su rezultate

 

     Našim lidranovcima želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri LiDraNo čiji je domaćin OŠ Šemovec.


Osnovna škola Ljubešćica