2019-02-16 19:19:00

Uspjeh na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“

     Ekipa čitača naše škole u sastavu Antonija Sakač, Nika Hladnić i Jasmina Klopotan uspješno je predstavljala Školu na Županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ osvojivši 6. mjesto u konkurenciji 22 ekipe s područja cijele Varaždinske županije.

     Jubilarno, deseto Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ i ove je godine održano u OŠ Trnovec 14. veljače 2019. godine. U kvizu znanja natjecale su se 22 ekipe, dok je plakate predstavljalo šestero učenika. Naša je ekipa sudjelovala u kvizu znanja čija je tema ove godine bila ljetni praznici sa službenim nazivom "Ljeto priča priče". Naslovi koji su se čitali u sklopu navedene teme bili su:

Julijana Matanović - Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom Jasminka Tihi-Stepanić - Ljeto na jezeru Čiču Erich Kästner – Blizanke.

     Naše čitačice Antonija, Nika i Jasmina osvojile su ukupno 117 bodova (od mogućih 150) čime su dokazale da su navedene naslove čitale vrlo pažljivo i s razumijevanjem, ali i s velikim užitkom. Pripremale su se uz pomoć knjižničarke Ivane Nogić, koja ih je bodrila i na samom natjecanju, a pročitane knjige toplo preporučuju svim ljubiteljima dobrog štiva.


Osnovna škola Ljubešćica