2019-04-29 13:18:04

„Bibi i Bubi“ upozorili na posljedice zagađenja

     Bibi i Bubi, koje su utjelovili popularni glumci Jan Kerekeš i Matko Knešaurek, posjetili su našu školu 29. travnja 2019. godine. U našoj sportskoj dvorani Bibi i Bubi izveli su istoimenu predstavu kojom su upozorili učenike na posljedice sve većeg zagađanja Zemlje te im ukazali na potrebu recikliranja.

     Prije same predstave učenike je pozdravio i načelnik Općine Ljubeščica Nenad Horvatić koji je objasnio da se predstava izvodi u sklopu provedbe projekta "Održivo godpodarimo otpadom u Novom Marofu i Ljubeščici"  koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Bibi i Bubi najprije su se predstavili učenicima nižih razreda i djeci iz Dječjeg vrtića "Leptirić", a potom i učenicima viših razreda. Poveli su ih u godinu 2034. kada je naš planet postao jedno veliko smetlište. Tako je scena pretvorena u smetlište gdje Bibi i Bubi provode većinu svoga vremena. Koliko god im roditelji to nisu dopuštali, njih je veselilo što dolaze kući prljavi, neuredni i smrdljivi. Kroz igru i niz duhovitih situacija Bibi i Bubi pokušavali su sastaviti podmornicu te pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. U tome su im svojim savjetima pomagali i naši učenici, no ništa u životu nije lako, pa tako ni Bibiju i Bubiju nije bilo lako promijeniti svoje navike i učiniti svijet boljim.

     Predstava obrađuje temu sprečavanja nastanka otpada i odgovornog postupanja s otpadom, zato nakon ispričanih dogodovština sa smetlišta, Bibi i Bubi se uozbilje i počinju gledateljima prikazivati konkretne brojke o stupnju zagađenosti prirode kako bismo se svi zajedno počeli ozbiljnije odnositi prema prirodi, nastanku otpada te pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

     Gostovanje popularnih glumaca u našoj školi iskoristili su članovi Novinarske grupe, točnije naša novinarka Lira Hajsok, za svoj prvi intervju s nekom popularnom osobom. O čemu su razgovarali, moći ćete uskoro pročitati na stranicama novog broja školskog lista Ljupko.

    


Osnovna škola Ljubešćica