2019-05-02 20:14:55

Uskrsna radionica

     U utorak, 15. travnja 2019. godine, dva dana uoči zasluženih proljetnih praznika, učenici 1. i 3. razreda sa svojim učiteljicama Kristinom Vitez Ojurović  i Valentinom  Grabar bili su sudionici Uskrsne radionice na prostoru Etno-kuće u Ljubeščici. Radionicu su realizirali u suradnji s Udrugom umirovljenika i starijih osoba „Ljubešćica“.

     Kod ljubeške Etno-kuće dočekale su ih predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba „Ljubešćica“ gđa Štefica Horvatić te gđa Danijela Barjaktarević koje su učenicima pripremile prostor za rad. Učenici su sa sobom donijeli jaja koja je trebalo ukrasiti. I zabava je počela.... Pisanice su ukrasili materijalima koje svi imaju kod kuće: šećerom, rižom, pahuljicama, heljdom, palentom, grisom, kakaom... Tek su poneku obojali temperama kako bi među pisanice unijeli malo šarenila i dašak proljeća.

     Nakon „napornog“ rada domaćice su učenike počastile sokom i bombonima, a u znak zahvalnosti za gostoprimstvo, kao i za sjećanje na zanimljivu radionicu, učenici su njima poklonili nekoliko pisanica koje će od sada krasiti Etno-kuću.

Veselimo se budućim suradnjama….


Osnovna škola Ljubešćica