2019-05-07 12:36:52

OŠ Ljubešćica premijerno na „Theaterspiele“

     Učenici 6. razreda naše škole, članovi njemačke grupe Ringelspiel premijerno su nastupili na njemačkim dramskim igrama „Theaterspiele“ u HNK-u Varaždin.

     U organizaciji udruge za promicanje njemačkog jezika, Europski kulturni krug, svake se godine u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održavaju dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“. Ovogodišnje jubilarne, petnaeste po redu, igre održane su od 11. do 13. travnja 2019. godine, a sudjelovalo je više od 900 djece i mladih iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Mađarske.

     Osnovna škola Ljubešćica prvi je put sudjelovala na festivalu s dramskom igrom „Sei dein Star“ (Budi svoja zvijezda) autorice Ive Tomiek (6. r.) u izvedbi njemačke grupe Ringelspiel. Izvođači su bili učenici šestog razreda Iva Tomiek, Laura Sakač, Magdalena Horg, Lara Sakač i Sebastijan Rabuzin pod mentorstvom učiteljice njemačkog jezika Jasne Šprem Gušić. Učenici su odlično i bez treme izveli kratku dramsku igru o djevojčici Karin koja dolazi u novu školu gdje teško pronalazi prijatelje, no zahvaljujući svom likovnom talentu, prijateljici Tini koja ju je poticala i pobjedama na likovnim natječajima, proglašena je na kraju školske godine najboljom učenicom škole.

     Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana uz brojne dramske radionice, probe i nastupe, pa iako smotra nije natjecateljskog karaktera, svakoj je dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

     Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje učenja njemačkog jezika na ovom području, razvoj dramskog izražavanja i suradnja obrazovnih institucija na svim razinama školovanja na području Republike Hrvatske i na međunarodnoj razini.

              učiteljica njemačkog jezika Jasna Šprem Gušić


Osnovna škola Ljubešćica