2019-05-14 11:53:49

"Max sucht den Superstar 2019."

     OŠ Ljubešćica i ove je godine sudjelovala na međunarodnom pjevačkom talent natjecanju na njemačkom jeziku "Max sucht den Superstar 2019". Natjecanje je održano u petak 10. svibnja 2019. u Osnovnoj školi Cestica, a među 20 sudionika osnovnih škola iz čak pet hrvatskih županija i Slovenije našla se i naša učenica 7. razreda Nikolina Sakač.

     Nikolina je vrlo uspješno i sigurno predstavljala našu školu s pjesmom "Gib mir Sonne" uz plesnu pratnju Mirjane Golub, također sedmašice. Mentori su bili Jasna Šprem Gušić i Mladen Fotak.

     Ovu manifestaciju, koja ima natjecateljski i zabavni karakter, devetu godinu zaredom organiziraju Osnovna škola Cestica i udruga za promicanje njemačkog jezika Europski kulturni krug, s ciljem popularizacije njemačkog jezika te jačanja samopouzdanja pri njegovoj uporabi. Učenici su pokazali da u govoru, pjevanju, plesu i glumi odlično poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

     Prvo mjesto odnijela je OŠ Velika Nedelja iz Ormoža u Sloveniji, drugo mjesto pripalo je OŠ Zadar, a treće mjesto OŠ Sveti Martin na Muri. Iako naša Nikolina nije izborila postolje, izuzetno smo ponosi i zadovoljni njenim cjelokupnim nastupom.

Jasna Šprem Gušić


Osnovna škola Ljubešćica